Fødselsdage
0

Transport er hans gebet

60 år mandag:

Michael Svane er ansvarlig for transportområdet hos Dansk Industri.  Foto: Hans Søndergaard

Michael Svane er ansvarlig for transportområdet hos Dansk Industri. Hurtige forandringer er branchens største udfordring, mener han.

I årtier har Michael Svane beskæftiget sig med biler, tog, fly og skibe. Derfor er der vægt bag ordene, når branchedirektøren i Dansk Industri siger, at det for tiden går rigtig stærkt inden for hans felt. Michael Svane skal blandt andet holde øje med den omstridte kørselstjeneste Uber og andre virksomheder, der udnytter ny teknologi til at ruske op i markedet.

»Transportbranchens allerstørste udfordring er hurtigheden i forandringerne, der navnlig tegnes af ny teknologi, digitalisering og nye forretningsmodeller, herunder platformsvirksomheder,« siger Michael Svane.

Alt om transport

Jurauddannede Svane har størstedelen af sit arbejdsliv været aktiv i forskellige organisationer i transportbranchen. Engang beskæftigede han sig primært med landtransport, men i dag er også havne og luftfart hans gebet.

Siden 2015 har han været næstformand i bestyrelsen i Femern Belt Development, der arbejder for størst muligt udbytte af den kommende forbindelse mellem Danmark og Tyskland for Region Sjælland.

Når Michael Svane selv skal forklare, hvad der giver ham energi til arbejdet, er svaret:

»Jeg er drevet af et ønske om at forkorte afstanden mellem skrivebord og vejen. Jeg har altid været optaget af at præsentere transportsektoren som en professionel branche,« siger han.

Michael Svane bor i Kokkedal med sin hustru igennem 32 år, Karen. Parret har tre voksne sønner, der i lighed med forældrene er jurister.

Michael Svane, direktør og jurist, Kokkedal

BRANCHENYT
Læs også