Økonomi

Jyske Bank: Globalt opsving giver medvind til dansk eksport

Opsving giver medvind til den dansk økonomi, lyder det fra cheføkonom.

DALHOFF CASPER

Den danske eksport var uændret fra oktober til november, men samtidig faldt importen, hvilket øgede overskuddet på handelsbalancen.

Og samtidig blev tallet for oktober oprevideret med 600 mio. kr. til samlet 7,2 mia. kr., fordi tallet for eksporten i sidste års tiende måned blev revideret fra et fald til en stigning.

Og derfor ser den samlede eksport i de første 11 måneder af sidste år ganske fornuftig ud, vurderer Jyske Bank, der ser det generelle økonomiske opsving på globalt plan smitte positivt af herhjemme.

I november sidste år sammenlignet med november året før steg eksporten med 5,1 pct.

- Men udviklingen er endnu bedre i mængder. Opgjort i faste priser er vareeksporten faktisk steget næsten 10 pct. fra tredje kvartal 2016 til tredje kvartal 2017. Det globale opsving giver medvind til dansk økonomi, skriver Niels Rønholt, der er cheføkonom hos Jyske Bank, i en kommentar.

Han peger på, at de rapporterede priser er faldet, fordi den amerikanske dollar er blevet svækket over for euro og dermed også den danske krone i 2017, men i faste priser er der altså stærke takter at spore.

Læs også