Økonomi

Udsigt fra 240 meters højde: Nordens øverste penthouse er solgt for knap 50 mio. kr.

En ukendt køber har netop lagt godt 47 mio. kr. for de øverste værelser i byggeprojektet Karlatornet.

20 pct. af lejlighederne i byggeprojektet Karlatornet er stadig til salg. Foto: Nordic Choice Hotels

Gadelarm og højrøstede naboer bliver næppe de store problemer for ejeren af den 370 kvadratmeter store lejlighed, som snart vil indtage de fire øverste etager i byggeprojektet Karlatornet i Göteborg. Lejligheden er netop blevet solgt for godt 47 mio. kr. og bliver ifølge flere medier den højest beliggende penthouse i Norden.

Det er mæglerbureauet Eklund Stockholm New York, der har stået for salget af den himmelstræbende adresse, som udstyres med to tagterrasser, pool og vinterhave.

Mægler Niklas Berntzon kan ikke oplyse, hvem køber er.

»Men det er ingen fra Hollywood. Det er en svensk person,« siger han til Göteborgs-Posten.

På trods af erhvervelsen må den nye ejer vente lidt med at flytte ind. Forløber opførelsen som ventet, vil Karlatornet stå klar i 2021. Skyskraberen kommer til at rumme 590 ejerlejligheder i et prisspænd fra godt en mio. kr. til små 50 mio. kr.

Trods et faldende svensk boligmarked er 80 pct. af lejlighederne afsat, siden de i 2016 blev sat til salg, skriver e24.no.

Petter Stordalen, investor og grundlægger af Nordic Choice Hotels, skulle med en 20-årig lejekontrakt til en samlet værdi på mere end 500 mio. kr. stå klar til at drive hotelvirksomhed i 300 af bygningens værelser.

Læs også
Top job