Økonomi

Kina skæver til Japan for hjælp i Trumps handelskrig

Kinesiske embedsmænd, forretningsfolk og akademikere har lagt pres på deres japanske kolleger.

Kina kan få endnu en mulighed for at få råd, i Trumps handelskrig, fra japansk side senere på ugen, når Japans premierminister, Shinzo Abe, og en række ministre og erhvervsfolk mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, i Beijing. Foto:The Yomiuri Shimbun via AP Images

Mens Kina forbereder sig på den fulde effekt af præsident Donald Trumps handelskrig, forsøger Beijing at lære af Japans økonomiske kampe med USA i Reagan-årene.

Det skriver Bloomberg.

Kinesiske embedsmænd, forretningsfolk og akademikere har lagt pres på deres japanske kolleger for at få dem til at dele deres erfaringer fra 1980'erne, hvor Tokyos handelsoverskud med USA fik de amerikanske alarmklokker til at ringe.

Selv om der er mange forskelle mellem Japans udvikling som en kommerciel magt i 1980'erne og Kinas opstigning til at være en potentiel stormagt i dag, har Japan erfaring med flere af Kinas problemer, nemlig stigende gæld, bobler og en aldrende befolkning.

Ifølge en kilde har Bank of Japan anbefalet Kina at undgå en-til-en forhandlinger med USA og ellers holde sig væk fra numeriske handelsmål.

Kina kan få endnu en mulighed for at få råd fra japansk side senere på ugen, når Japans premierminister, Shinzo Abe, og en række ministre og erhvervsfolk mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, i Beijing.

Læs også
Top job