Økonomi
BREAKING

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Her skabes verdens nye økonomiske dynamo

Åbningen af broen, der forbinder Hongkong, Macau og Zhuhai, sætter mere fart på en af verdens mest dynamiske økonomiske regioner.

Den nybyggede bro, der forbinder Hongkong, Macau og Zhuha, har slået flere rekorder i forbindelse med byggeriet. Foto: Kin Cheung/AP

SINGAPORE - Broen i sig selv står som et massivt 100 milliarders kroners symbol på udviklingen, men er kun et element i Kinas overordnede projekt: At skabe verdens førende økonomiske dynamo i Perleflodens delta som en kopi af og rival til San Francisco-bugten og Tokyobugten.

Under indvielsen i tirsdags gentog præsident Xi Jinping, at intet mindre end at blive verdens førende er ambitionsniveauet bag en udvikling, der begyndte her for 40 år siden, og som en foreløbig kulmination sendte de første køretøjer over den 55 km lange broforbindelse mellem Hongkong, Macau og Zhuhai i onsdags. ..

Læs også
Top job