Økonomi

Rusland hæver renten: Afdæmpet reaktion i rublen

Den russiske centralbank. Foto: AP/Alexander Zemlianichenko

Den russiske rubel har reageret afdæmpet på den russiske centralbanks beslutning om at hæve sin styrerente med 25 basispoint til 7,75 pct.

På forhånd var der ellers noget usikkerhed blandt økonomerne om, hvorvidt dagens rentemøde i banken ville munde ud i en ændring af renten.

Ud af 42 økonomer, som Bloomberg News havde adspurgt på forhånd, ventede 26 en fastholdelse af renten på 7,5 pct., mens de resterende ventede en forhøjelse på et kvart procentpoint.

Flere renteforhøjelser kan vente forude, at dømme efter dagens melding fra centralbanken:

- Den russiske centralbank vil vurdere behovet for yderligere stigninger i sin ledende rente, hvilket vil tage højde for inflation og de økonomiske dynamikker i forhold til estimater såvel som risici relateret til eksterne forhold og reaktionen på de finansielle markeder.

Centralbanken venter ifølge Bloomberg, at inflationen i landet vil ligge på 3,9-4,2 pct. ved udgangen af 2018, men den vurderes tiltagende og ses toppe i første halvår 2019. Ved udgangen af næste år estimeres forbrugerprisstigninger på 5-5,5 pct.

Efter en kortvarig styrkelse er rublen med en kurs på 66,41 per dollar stort set tilbage på niveauet fra før rentebeslutningen.

Læs også
Top job