Økonomi

Recessionsfrygt banker renter ned i historisk lave niveauer

Det er uhørt, at renten på en tiårig statsobligation kan ryge i minus, og det er kun sket én gang før i Danmark. Foto: Kristian Djurhuus

Recessionsfrygten er på vej tilbage i dansk økonomi, og renten på den ledende danske statsobligation er overraskende på vej ned i minus. Det skriver Børsen.

Renten på den tiårige danske statsobligation fortsatte torsdag de seneste ugers fald med yderligere 3 basispoint svarende til et fald på 0,03 pct. Dermed er renten på statsobligationen nu nede på 0,09 pct. og er tæt på at være i minus.

At renten på en tiårig statsobligation kan ryge i minus er i sig selv uhørt - og det er kun sket én gang før i Danmark i andet halvår 2016.

- Det her er et klart udtryk for recessionsfrygt i markedet. Nøgletallene er blevet dårligere og dårligere, og det presser renterne ned, fordi man bliver mindre optimistisk mht. væksten og frygter, at væksten helt er ved at forsvinde fra europæisk økonomi, siger Søren V. Kristensen, der er makroøkonom i Sydbank, til Børsen og tilføjer, at udviklingen er lidt overraskende.

Langt de fleste økonomer i Danmark og globalt ventede for et par måneder siden, at Den Europæiske Centralbank (ECB) ville begynde at hæve den ledende rente igen i midten eller slutningen af 2019, men med de skuffende nøgletal er det dog langt fra sikkert, skriver avisen.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS Energisektoren, hvor vi ser på den næste generation af atomkraftreaktorer, som har potentialet til at blive et stort eksporteventyr for Danmark
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også