Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Amerikansk centralbank diskuterede usikkerhed og inflation på rentemøde

På det pengepolitiske møde i marts fastholdt Federal Reserve den ledende rente. Her  centralbankchef Jerome Powell. Foto: AP/Susan Walsh

Markante usikkerhedsmomenter og en vedholdende lav inflation var nogle af omdrejningspunkterne på den amerikanske centralbanks seneste rentemøde, der blev afholdt i marts.

Det skriver Bloomberg News.

- Flere medlemmer noterede, at deres syn på det rette niveau for feds funds rate (den toneangivende rente, red.) kan skifte i begge retninger baseret på indkomne data og andre udviklinger, fremgår det af mødereferatet, der blev offentliggjort onsdag aften.

Ifølge Bloomberg News diskuterede medlemmerne af Federal Open Market Committee, der er Federal Reserves parallel til ECB's Styrelsesråd, det lidt svagere vækstbillede i USA i fjerde kvartal sidste år, som så ud til også at strække sig ind i det første tre måneder af i år.

Blandt usikkerhedsmomenterne nævnte medlemmerne brexit-forhandlingerne, risikoen for et svagere indenlandske forbrug og en potentiel større end ventet opbremsning i den europæiske og kinesiske økonomi.

På det pengepolitiske møde i marts fastholdt Federal Reserve den ledende rente, og samtidig signalerede centralbanken, at den ikke vil hæve renten på noget tidspunkt i hele 2019 - i modsætning til i december, hvor banken antydede to renteforhøjelser i år.

BRANCHENYT
Læs også