Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fed-direktør ser højere priser ved øget told på Kina-import

Udsigten til en forhøjelse af amerikansk told på kinesiske varer for 200 mia. dollar fra 10 til 25 pct., hvilket USA's præsident Donald Trump har truet med at indføre fredag, er en markant forandring for amerikanske virksomheder, og det kan medføre stigende priser.

- De virksomheder, jeg har talt med, har sagt, at de er villige til at bære 10 pct., men 25 pct. er en helt anden leg, sagde Raphael Bostic, chef for Federal Reserves afdeling i Atlanta i forbindelse med en tale i Louisiana, torsdag ifølge Bloomberg News.

Den hidtidige toldsats på 10 pct. har de amerikanske virksomheder i stor udstrækning valgt ikke at sende videre til slutkunderne, men det er næppe muligt ved en forhøjelse.

- I dag i relation til tariffer er en stor del af væksten i omkostningerne ikke sendt videre til den endelige forbruger. Der er en bekymring, fra erhvervsledere, jeg har talt med, som siger, at hvis vi går op til 25 pct. på en bred vifte af varer, så vil man begynde at se det blive givet videre i forbrugerrummet.

Bostic pegede på den baggrund på, at det derfor sikkert vil påvirke USA's økonomi, og Fed-direktøren vurderer i forvejen, at priserne i forvejen er tæt på at begynde at bevæge sig opad.

Udover den truede toldforhøjelse har Donald Trump også meldt ud, at told på 25 pct. på varer for yderligere 325 mia. dollar fra Kina kan komme på tale snart. Hvis ikke der nås en handelsaftale.

BRANCHENYT
Læs også