Økonomi
BREAKING
0

USA indfører forhøjede toldsatser på kinesiske varer

USA har som varslet af præsident Trump indført forhøjede toldsatser på kinesiske varer, skriver Reuters.

Kina og USA endte torsdag aften lokal tid handelssamtaler uden resultat, men parterne oplyser, at forhandlingerne vil fortsætte fredag morgen lokal tid. Foto: Thomas Peter/Reuters

USA indfører som varslet forhøjede toldsatser på kinesiske varer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kina og USA endte torsdag aften lokal tid handelssamtaler uden resultat, men parterne oplyser, at forhandlingerne vil fortsætte fredag morgen lokal tid.

Tidligere på ugen bekræftede USA's topforhandlere, at USA var indstillet på at indføre forhøjede toldsatser, hvis de to lande ikke kunne nå til enighed.

Klokken 06.01 fredag morgen dansk tid er toldsatserne som varslet trådt i kraft. Dermed stiger de ti procents ekstra told, som USA allerede har indført på kinesiske varer til en værdi af 200 milliarder dollar, til 25 procent.

Handelskonflikten mellem USA og Kina har stået på længe, og landene forhandler i et forsøg på at blive enige om en ny handelsaftale.

Kina har truet med at svare igen med tilsvarende forhøjede toldsatser på amerikanske varer.

Forud for forhandlingerne har der været tiltagende pessimisme og frygt for en optrappet handelskrig, da Trump flere gange har beskyldt Kina for at svigte tidligere indgåede aftaler.

- De har taget mange, mange dele af aftalen og genforhandlet dem. Det kan man ikke, siger Trump.

Kina afviste tidligere torsdag beskyldninger fra den amerikanske præsident, om at landet skulle have brudt løfter i handelssamtalerne mellem de to lande.

Det sagde det kinesiske handelsministeriums talsmand, Gao Feng, på et pressemøde forud for forhandlingerne i Washington.

Kina har fredag morgen endnu ikke kommenteret den amerikanske toldforhøjelse.

BRANCHENYT
Læs også