Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Trump varsler udsættelse af told på biler

Arkivfoto: Andrew Caballero-reynolds/AFP

USA's præsident, Donald Trump, har på det seneste været ganske hård i filten over for Kina i den igangværende toldkrig mellem de to lande.

Tonen er dog ikke helt så hård over for EU og Japan.

Onsdag forlyder det i hvert fald, at præsidenten påtænker at udskyde en planlagt toldsats på import af biler, skriver Bloomberg News.

Emnet skulle ifølge nyhedsbureauet have været diskuteret på et møde tirsdag.

Det var planen, at der allerede i denne uge skulle falde told på op til 25 pct. på import af biler og bildele fra blandt andet EU og Japan, men nu overvejer amerikanerne at udskyde den beslutning med op til seks måneder, skriver Bloomberg News.

Det sker blandt andet for ikke at ødelægge handelsforhandlinger med EU og Japan, inden Donald Trump senere i maj skal besøge netop Japan.

Reaktionen på de finansielle markeder er umiddelbart stigninger blandt aktierne - og i særdeleshed bilproducenterne - mens euro styrkes, og de danske statsrenter stiger en smule.

I Tyskland retter aktien i Volkswagen sig og stiger efter udmeldingen med 0,4 pct. efter at have ligget klart lavere inden nyheden. Tilsvarende bevægelser ses i aktierne hos ligeledes tyske Daimler og BMW.

Herhjemme er faldet i C25-indekset desuden blevet begrænset en smule, mens statsrenterne er steget et par basispoint efter udmeldingen.

Euro er samtidig styrket til 1,1220 dollar per euro fra omkring 1,1185 dollar per euro inden nyheden.

BRANCHENYT
Læs også