Økonomi

Arbejdsløsheden i eurozonen falder til 11-års lavpunkt

Det går fortsat frem for beskæftigelsen i EU. Arbejdsløsheden er nu ikke set lavere siden finanskrisen.

Arbejdsløsheden i eurozonen og i EU faldt igen i maj. Den har nu ikke været lavere siden Katy Perry toppede hitlisterne med "I Kissed a Girl", og Roskilde Bank for første gang fortalte markedet, at man havde kigget sine lån igennem og måtte bede Nationalbanken om hjælp.

Det var juli 2008, og arbejdsløsheden i eurozonen lød på 7,5 procent. Hvilket den altså lå på igen i maj 2019 efter endnu et fald ifølge Eurostat. For alle 28 EU-lande lyder arbejdsløsheden på 6,3 procent i maj.

- Eurostat estimerer, at 15,7 millioner mænd og kvinder i EU var arbejdsløse i maj 2019. Sammenlignet med april er det et fald på 71.000, og sammenlignet med maj 2018 var det et fald på 1,3 millioner, skriver Eurostat.

De lande med den laveste arbejdsløshed i maj er ifølge Eurostat Tjekkiet, Tyskland og Holland, mens de lande, der har den højeste arbejdsløshed, er Grækenland, Spanien og Italien.

Danmark er noteret til at have en arbejdsløshed på 5,1 procent.

Serier: 10 idéer, der kan ændre Danmark
FINANS sætter fokus på 10 visionære iværksættere og deres banebrydende idéer, der potentielt kan bære en hel ny erhvervsklynge, skabe et succesfuldt eksporteventyr eller få en gammel industri til at blomstre. Læs hele serien her.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også