Serier

Mange amerikanske lønninger har stort set stået stille i 45 år

Lønudviklingen for amerikanerne med de laveste uddannelser har stort set ikke rykket sig i 45 år. Faktisk er det gået ned, viser opgørelse fra kendte faktatjekkere.

Trumps handelskrig
Det går ikke så godt for mange amerikanere i fremstillingsindustrien, eksempelvis bilbranchen, i landdistrikterne. Deres løn er over de seneste 45 år faldet, når man renser for inflation, og dermed er der stadig mange, der ikke oplever, at opgangstiderne i økonomien kommer dem til gode. 
Arkivfoto: AP Photo/Paul Sancya.

Med halvandet år til næste amerikanske præsidentvalg er der atter fokus på dem, der har mindst. Den vrede, hvide, lavindkomst vælger, som efter seneste valg blev anset som værende årsagen til Trumps sejr. (Hvilket diverse undersøgelser efterfølgende har vist ikke være en helt så sort/hvid sandhed.)

Faktatjekkerne på mediet Politifact har efter de første debatter med de demokratiske kandidater set nærmere på, hvem der endnu ikke er kommet med på det velstandstog, som Trump vil køre i sin næste valgkamp under sloganet ”Keep America Great”, nu hvor han underforstået har fået landet på ret køl...

Læs også