Økonomi
BREAKING

Nordea ser øget risiko for recession i Tyskland

ECB-chef Mario Draghi vil sandsynligvis ikke præsentere nogen lempelser af pengepolitikken på rentemødet i eftermiddag. Foto: AP/Arne Dedert

Dagens tyske erhvervstillidsindeks IFO tegner et mørkt billede af udviklingen i Tyskland og peger mod recession. Det konkluderer chefanalytiker i Nordea Jan von Gerich, som hæfter sig ved, at indekset giver Den Europæiske Centralbank, ECB, et klart signal om, at det er tid til at lempe pengepolitikken.

- Det tyske IFO-indeks var simpelthen forfærdeligt, konstater Jan von Gerich i en skriftlig kommentar.

Det overordnede indeks for forretningsklimaet faldt til 95,7 fra 97,5 måneden før. Økonomer havde bare ventet et fald til indeks 97,2 ifølge Bloomberg News.

Respondenternes vurdering af det nuværende situation faldt til 99,4 fra 101,1 måneden før. Endelig faldt forventningsindekset til 92,2 fra 94,0, mens økonomer havde håbet, at forventningsindeks ville være uændret.

Med faldet ligger forventningsindekset nu på det laveste niveau siden finanskrisen i 2009 og på et niveau, som allerede nu peger mod recession, konstaterer Nordea-økonomen, der peger på, at tallene bør tages alvorligt.

- Recessionsrisikoen for tysk økonomi er helt klart øget, konstaterer han.

Af samme grund regner han med, at ECB allerede nu forbereder en ny pakke med lempelser af pengepolitikken. Lempelser vil dog næppe blive præsenteret af ECB-chef Mario Draghi på rentemødet i eftermiddag.

- Vi venter klare signaler om en lempelig pengepolitik fra Draghi i dag, men den faktiske lempelsespakke vil sandsynligvis komme til september sammen med ECB-stabens opdaterede estimater (for den økonomiske udvikling, red.), konkluderer Jan von Gerich.

Læs også