Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danmark/økonomer: Udsigt til opbremsning - men ingen nedtur

Byggeriet og detailhandlen oplever aftagende optimisme. Foto: Bloomberg/ David Paul Morris

Dansk økonomi ser ud til at være på vej mod en opbremsning, men ikke en decideret nedtur.

Det vurderer en række økonomer og analytikere, efter at de danske konjunkturbarometre er offentliggjort tirsdag morgen.

De danske konjunkturbarometre for juli viste, at optimismen aftog en anelse i størstedelen af erhvervslivet.

- Værst ser det ud i industrien, hvor vi ellers for et år siden befandt os på nogle af de højeste niveauer siden midten af nullerne. Vi ser også aftagende optimisme i byggeriet og detailhandlen, mens servicevirksomhederne er de eneste, der ser mere lyst på tingene nu, end de gjorde for en måned siger, skriver chefanalytiker hos Sydbank Søren V. Kristensen i en kommentar.

Dagens tal viste, at konjunkturindikatoren for industrien faldt til minus 7 i juli fra minus 6 i juni. På samme tid faldt tallet for bygge og anlæg til minus 5 fra minus 4, mens tillidsindikatoren faldt til 100 fra 103.

Udviklingen i de danske tal stemmer godt overens med det økonomiske billede, som omgiver Danmark på nuværende tidspunkt, fremhæver flere.

- Det er formentlig især det usikre internationale baggrundstæppe med handelskrig, brexit og truende afmatning i blandt andet Tyskland, der bekymrer virksomhederne, vurderer Bo Sandberg, cheføkonom hos Dansk Byggeri, i en kommentar.

Nogenlunde sådan lyder vurderingen også fra Danske Banks cheføkonom, Las Olsen.

- Vi kommer næppe udenom, at Danmark vil mærke den opbremsning, der foregår i øjeblikket. Men vi lever bestemt ikke over evne for tiden, og det tegner ikke til, at vi skal have en markant opbremsning herhjemme. Samtidig bliver der også gjort en del for at få gang i verdensøkonomien igen. Så med lidt held er der stadig udsigt til opsving og flere i job, men nok i et lidt lavere tempo, skriver Las Olsen.

BRANCHENYT
Læs også