Alexander Bitsch, f. 1986, er journalist på Finans, hvor han skriver om privatøkonomi og investering. Alexander er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og i sin praktiktid var han på Jyllands-Posten i halvandet år.
Sideløbende med studiet og efterfølgende var han tilknyttet Jyllands-Postens erhvervsredaktion på nettet, det daværende epn.dk. Alexander blev fastansat på Jyllands-Postens erhvervsredaktion i efteråret 2013.
I sin fritid har han dyrket en lang række sportsgrene, men højdepunktet er stadig, da han som ganske ung blev nordvestjysk mester i disciplinerne 40-meterløb og længdespring.
Som registreret bruger kan du gemme artiklen til senere læsning.
Der skal tages helt nye midler i brug, når den næste økonomiske nedtur rammer. Centralbankerne skal nemlig sende penge direkte i hænderne på forbrugerne for at bekæmpe den næste nedtur, og det skal ske i koordination med staterne.
I rapporten, der har overskriften ”Dealing with the next downturn: From unconventional monetary policy to unprecedented policy coordination”, argumenterer forfatterne for, at der er brug for en koordinering af penge- og finanspolitikken, så der bliver kanaliseret penge direkte ud til forbrugerne og virksomhederne via en ordning, der skal aktiveres under særlige omstændigheder.
»Der vil være behov for hidtil usete tiltag som modsvar til den næste økonomiske afmatning. Pengepolitikken er næsten opbrugt i takt med, at de globale renter er dykket med eller under nu. Finanspolitikken vil på egen hånd have svært ved at stimulere i tide på grund af de højes gældsniveauer og tiden det tager at slå igennem fra implementeringen,« forfatterne fra Blackrock Investment Institute i rapporten.
Blackrock Investment Institute er en del af Blackrock, og enheden forsyner bl.a. porteføljemanagerne i kapitalforvalteren med research.
Blandt forfatterne finder man prominente økonomer som Philipp Hildebrand, forhenværende centralbankchef i Schweiz, og Stanley Fisher, som tidligere har stået i spidsen for den israelske centralbank og efterfølgende blev næstkommanderende i den amerikanske centralbank.
»Hidtil uset reaktioner er nødvendige, når pengepolitikken er opbrugt, og finanspolitikken alene ikke er nok. En løsning vil involvere at ”gå direkte”. At gå direkte betyder, at centralbanken finder måder at få penge direkte i hænderne på forbrugere i det offentlige og private,« skriver økonomerne i rapporten.
Økonomerne påpeger dog, at der skal være faste rammer på plads for en sådan ordning, så den ikke får inflationen til at stikke af.
Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarebranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.