Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Trump disser igen sin centralbankchef

Foto: AP Photo/Evan Vucci

USA's præsident, Donald Trump, fortsætter med at presse på for en rentenedsættelse og viser igen sin disrespekt for centralbankchef Jerome Powell. Det sker i et tweet fredag.

- De hævede alt for tidligt og sænkede alt for sent, og en stor omgang med kvantitative stramninger hjalp heller ikke ligefrem. Hvor fandt jeg den her fyr Jerome? Nå, man kan ikke vinde hver gang, skriver Trump på Twitter.

Trumps utilfredshed med landets centralbankdirektør er langt fra ny.

For to uger siden svinede Trump også Powell til, efter at centralbankdirektøren havde holdt en tale på den årlige konference for centralbanker i Jackson Hole.

Dengang spurgte Trump, hvem der var USA's største fjende: om det var Powell eller Kinas præsident, Xi Jinping.

Dagens meldinger følger en lidt skuffende jobrapport for august, hvor der blev skabt 130.000 arbejdspladser mod ventet 160.000 blandt økonomer ifølge Bloomberg News.

Trump lader dog ikke til at være skuffet over tallene.

- Se på jobrapporten i dag. Det, jeg er overrasket over, er, hvor stærk forbrugeren er. Jeg tror, at Kina har mere behov for en aftale, end vi har. Det viser sig statistisk.

- Jeg mener bare, at vores økonomi er meget stærk. Hvis Fed (centralbanken, red.) ville sænke renten til det niveau, markedet siger, den bør være, så ville jeg ikke være nervøs for en recession, tweeter Trump.

FINANS giver dig overblik
Erhvervslivet og verden er i forandring i disse dage, hvilket har betydet store omvæltninger og en stor strøm af nyheder. Vi udvælger hver dag de væsentligste erhvervsnyheder og samler dem i vores nyhedsbreve.
Tilmeld dig her
BRANCHENYT
Læs også