Økonomi

Boris Johnson vinder jordskredssejr og brexit rykker dermed nærmere - læs mere i Briefing morgen: Dit overblik på 2 minutter

Verdensbanken advarer om endnu langsommere global vækst

David Malpass, der tidligere var embedsmand under Trump-administrationen, er opmuntret af ideen om digitale pengeoverførsler. Foto: Brendan Smialowski / AFP

Verdensbanken advarer om, at den globale vækst ikke vil leve op til tidligere forudsigelser. Digitale pengeoverførsler og styrkelse af det frie marked er derfor afgørende, mener banken.

Det skriver Financial Times.

David Malpass, der er præsident for Verdensbanken, melder om langsommere vækst i verdensøkonomien.

I juni forudsagde banken en global vækst på 2,6 pct., men brexit, Europas recession og handelsusikkerheder får David Malpass til sænke forventningerne yderligere.

- Dertil kommer, at i en stor del af udviklingslandene er investeringsvæksten for langsom for fremtidige indkomster til at vokse på en meningsfuld måde, understregede Verdensbankchefen i en tale ifølge Financial Times.

David Malpass, der tidligere var embedsmand under Trump-administrationen, er dog opmuntret af ideen om digitale pengeoverførsler. Teknologien kan give fattige indbyggere i udviklingslande muligheden for at modtage og bruge penge mere frit, mener han.

Verdensbankchefens holdning er, at større frihed på markederne er essentiel, når der er opbremsende vækst. Han opfordrer derfor lande til at liberalisere kapitalbevægelsen og gøre det muligt for private selskaber at konkurrere med statsejede foretagender.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarebranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også