Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fed-referat kan give praj om fremtidig pengepolitik

Onsdag aften offentliggøres mødereferatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), og her vil fokus være på signaler om den fremtidige pengepolitik.

Det vurderer Otto Friedrichsen, der er aktiechef ved Formuepleje, og forklarer, at markedet vil dykke helt ned i materien i referatet.

- Vi er jo nede i de små detaljer, hvor både ordlyden og måden, tingene bliver sagt på, har en betydning. At centralbanken sænker renten 25 basispunkter, har ikke den store indflydelse.

- Det er i langt højere grad deres signal omkring, hvad renten kommer til at gøre fremadrettet i resten af 2019 og ind i 2020, siger han.

Tilbage i september sænkede Fed sin toneangivende rente med 0,25 pct.point til intervallet 1,75 og 2,00 pct., hvilket var helt som ventet af markedet. Ifølge aktiechefen kan onsdagens referat give et større indblik i, hvad der skal ske fremadrettet.

Otto Friedrichsen peger på, at industrisektoren og techselskaber kan blive ramt, hvis der er strid mellem markedets forventninger og Feds signal om pengepolitikken, da markedet allerede har indregnet rentesænkninger i både 2019 og 2020.

- Hvis markedet ikke får den medvind, det havde regnet med, så vil du se noget modvind til de konjunkturfølsomme sektorer, netop fordi det øger risikoen for at den vækstopbremsning, vi ser i øjeblikket, kan gå over i noget værre – for eksempel en recession, lyder det fra aktiechefen.

Han hæfter sig ved, at den globale økonomi er ved at tabe momentum, og at den amerikanske fremstillingssektor og servicesektor tidligere har leveret skuffende ISM-tal, som kan blive yderligere presset af international usikkerhed.

- Vi har altså også en risiko i form af handelskonflikten mellem USA og Kina, der kan accelerer den her vækstopbremsning, siger han.

Chefen for centralbanken, Jerome Powell, holdte fredag aften tale i Washington, hvor han anerkendte, at der er visse risici for den økonomiske udvikling i USA.

Overordnet set vurderede han dog, at økonomien fortsat har det godt og kører videre i et opsving - et signal, som Otte Friedrichsen ser gengivet i referatet og i den kommende tid.

- Jeg tror i høj grad, at vi kommer til at køre videre i samme tone, hvor man er villig til at lave præventive rentesænkninger, men omvendt signalerer, at man opfatter den brede amerikanske økonomi som robust, siger aktiechefen.

BRANCHENYT
Læs også