Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Federal Reserve starter opkøb af statspapirer

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, begynder opkøbene af statsobligationer for 60 mia. dollar fra den 15. oktober.

Det skriver Bloomberg News.

Federal Reserve oplyser, at købene af statsobligationer vil fortsætte mindst indtil andet kvartal næste år. Centralbanken har tidligere gjort det klart, at der ikke er tale om et egentlig opkøbsprogram.

- Disse tiltag er udelukkende tekniske tiltag for at støtte den effektive implementering af FOMC's pengepolitik og udgør ikke en ændring i den pengepolitiske position, hedder det i meddelelsen.

"FOMC" står for "Federal Open Market Committee", som er centralbankens pengepolitiske udvalg.

- I lyset af nylige og ventede forøgelser i Federal Reserves ikkereserve forpligtelser har komitéen instrueret handelsbordet til at købe statsobligationer minimum ind i andet kvartal næste år for over tid at fastholde en rigelig reservebalance ved eller over niveauet, som var tilfældet i starten af september, oplyser centralbanken.

I september steg dag-til-dag renten pludseligt, da mangel på likviditet i systemet kolliderede med et stort likviditetsbehov hos de kommercielle banker, og derfor måtte centralbankens afdeling i New York flere gange stille ekstra midler til rådighed.

Hos finanshuset Jefferies vurderer økonom Ward McCarthy imidlertid, at Federal Reserves obligationsopkøb vil blive en dyr fornøjelse, da de primære handlere blot ligger inde med 7 mia. dollar i statsobligationer.

- Hele pointen er, at det er dyrt for Fed lige nu, siger Ward McCarthy til Bloomberg News.

Derfor kan Federal Reserve også blive tvunget til at købe op i pengemarkedet, vurderer økonomen, ligesom han peger på, at finansministeriet måske kan imødekomme behovet ved at udstede yderligere statsgæld.

BRANCHENYT
Læs også