Økonomi

Danmark: Valutareserven faldt i oktober - Nationalbanken intervenerede

Foto: Nationalbanken

Valutareserven i Nationalbanken faldt i oktober med 2,3 mia. kr. til 442,7 mia. kr., meddeler Nationalbanken, der også kan fortælle, at banken har interveneret i valutamarkedet for et mindre beløb.

Udviklingen afspejler, at Nationalbanken i perioden netto har solgt valuta for 2,3 mia. kr., og at staten netto har indfriet lån i udlandet for bare 39 mio. kr.

Nationalbanken har ifølge meddelelsen netto solgt valuta for 0,4 mia. kr. i forbindelse med interventioner i valutamarkedet.

Det er ifølge cheføkonom i Sydbank Søren V. Kristensen første gang siden årets begyndelse, at Nationalbanken har interveneret.

Men salget af valuta har ikke været stort nok til at styrke kronen.

- Det hænger sammen med, at Nationalbanken kun har støtteopkøbt for 400 millioner kroner. Det kan lyde som en betydelig sum, men i forhold til valutamarkedet er der altså tale om peanuts, skriver Søren V. Kristensen i en kommentar.

Men får Nationalbanken også i de kommende måneder behov for at intervenere, kan det skabe spekulationer om, at forskellen mellem de danske og europæiske renter skal indsnævres.

- Enten ved at undlade at kopiere en rentenedsættelse fra ECB eller ved simpelthen selvstændigt at løfte den danske rente, skriver Sydbank-økonomen.

Læs også