Økonomi

Danmark: Valutareserven faldt i oktober - Nationalbanken intervenerede

Foto: Nationalbanken

Valutareserven i Nationalbanken faldt i oktober med 2,3 mia. kr. til 442,7 mia. kr., meddeler Nationalbanken, der også kan fortælle, at banken har interveneret i valutamarkedet for et mindre beløb.

Udviklingen afspejler, at Nationalbanken i perioden netto har solgt valuta for 2,3 mia. kr., og at staten netto har indfriet lån i udlandet for bare 39 mio. kr.

Nationalbanken har ifølge meddelelsen netto solgt valuta for 0,4 mia. kr. i forbindelse med interventioner i valutamarkedet.

Det er ifølge cheføkonom i Sydbank Søren V. Kristensen første gang siden årets begyndelse, at Nationalbanken har interveneret.

Men salget af valuta har ikke været stort nok til at styrke kronen.

- Det hænger sammen med, at Nationalbanken kun har støtteopkøbt for 400 millioner kroner. Det kan lyde som en betydelig sum, men i forhold til valutamarkedet er der altså tale om peanuts, skriver Søren V. Kristensen i en kommentar.

Men får Nationalbanken også i de kommende måneder behov for at intervenere, kan det skabe spekulationer om, at forskellen mellem de danske og europæiske renter skal indsnævres.

- Enten ved at undlade at kopiere en rentenedsættelse fra ECB eller ved simpelthen selvstændigt at løfte den danske rente, skriver Sydbank-økonomen.

Serier: 10 idéer, der kan ændre Danmark
FINANS sætter fokus på 10 visionære iværksættere og deres banebrydende idéer, der potentielt kan bære en hel ny erhvervsklynge, skabe et succesfuldt eksporteventyr eller få en gammel industri til at blomstre. Læs hele serien her.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også