Serier

EU-Kommissionen nedjusterer vækstskøn for i år og næste år

Trumps handelskrig
Euopæisk økonomi er blandt andet blevet påvirket negativt af handelskrigen og brexit. Foto: Arne Immanuel B'nsch/picture-alliance/dpa/AP Images

EU-Kommissionen har nedjusteret sit vækstskøn for indeværende og næste år.

Nu venter Kommissionen en vækst i år på 1,1 pct. og 1,2 pct. i 2020. I den seneste prognose fra juli var forventningen henholdsvis 1,2 pct. og 1,4 pct.

- Hidtil har eurozonens økonomi vist sig modstandsdygtig mod en mindre gavnlig omverden. Men vi kan være på vej mod hårdere tider, siger Kommissionens viceformand, Valdis Dombrovskis, torsdag.

Allan Sørensen, der er chefanalytiker i Dansk Industri, fremhæver i en kommentar, at opsvinget har toppet.

- I de store lande - Tyskland, Italien og Storbritannien - er økonomien bremset op. Tilliden til økonomien er dykket kraftigt i løbet af året. Den lave erhvervstillid i Tyskland er et varsel om, at aktiviteten fortsat vil være lav, siger chefanalytikeren i en kommentar til vækstskønnene.

Han peger desuden på, at en række faktorer har været medvirkende til at stække økonomien.

- Europæisk økonomi er blevet svækket af en svag tysk industrisektor, handelskrig og brexit. Brexit og handelskrigen har heldigvis bevæget sig lidt i den rigtige retning over de seneste uger, men vi mangler stadig at se nogle endelige løsninger på problemerne, vurderer Allan Sørensen.

Læs også