Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Amerikansk jobrapport skuffer fælt inden fredagens kongetal

Novembers jobskabelse på det private arbejdsmarked i USA lå markant under analytikernes forventninger, viser ny jobrapport. Det skaber spænding inden fredagens store jobrapport.

Arkivfoto: Mark Lennihan

Jobskabelsen på det private arbejdsmarked i USA udviklede sig til en gevaldig skuffelse i november.

Det viser den såkaldte ADP-rapport, der er blevet offentliggjort tidlig onsdag eftermiddag dansk tid.

I november måned blev der skabt 67.000 nye job på det private arbejdsmarked i USA, hvilket var markant under det forventede tal.

Ifølge et estimat, som erhvervsmediet Bloomberg havde indsamlet, havde økonomerne forventet en stigning på 135.000 nye job, men det 67.000 skabte job lå forventninger langt over den reelle jobskabelse. Til sammenligning blev der i oktober skabt 121.000 nye job på det private jobmarked i USA.

Dermed er der lagt i kakkelovnen til en spændende fredag, hvor det amerikanske Bureau of Labor Statistics, der hører under det amerikanske beskæftigelsesministerium, udkommer med den officielle jobrapport.

ADP-rapporten er en privat jobrapport, der kommer i dagene inden den officielle jobrapport, som ofte bliver omtalt som Kongen af Nøgletal.

Blandt økonomer bliver den anset som en vigtig indikator på, hvorvidt den officielle jobrapport vil overraske positivt eller negativt.

Den officielle jobrapport, der forventes at blive præsenteret fredag ca. kl. 14.30 dansk tid, indeholder den samlede jobskabelse uden for landbruget i november.

Den seneste jobrapport, der blev offentliggjort i starten af november, var overraskende læsning, da den viste, at der blev skabt 128.000 arbejdspladser uden for landbruget i USA i oktober.

På forhånd var det blandt økonomerne ventet, at tallet ville lande på 85.000.

BRANCHENYT
Læs også