Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

USA: Fed-chefer ser bedre udsigter for aftrapning af handelskrig

Risikoen for recession er blevet mindre og optimismen er steget blandt cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Trumps handelskrig
Donald Trump og Xi Jinping nærmer sig hinanden efter de er blevet enige om en delvis handelsaftale. Foto: AP/Andrew Harnik

Direktørerne i den amerikanske centralbank ser med mere optimisme på de økonomiske udsigter, efter at USA og Kina er blevet enige om en delvis handelsaftale, som nedtrapper handelskrigen - uden dog at afvikle den.

Det skriver Reuters.

- Der er nogle indikationer på, at modvinden i den globale vækst er ved at aftage, sagde Richard Clarida torsdag i New York. Han er næstformand i Federal Reserve.

Fire andre chefer i centralbanken var torsdag på banen med lignende vurderinger få dagen inden, at Kinas vicepremierminister Liu He kommer til Washington for at underskrive delaftalen med USA.

James Bullard, der er chef for bankens afdeling i St. Louis, fremhævede, at de amerikanske virksomheders tilpasning af forsyningskæden kombineret med delaftalen giver udsigt til en "blød landing" i forhold til risikoen for en recession. Den risiko toppede sidste år, hvilket blandt andet fik centralbanken til at sænke sin rente tre gange.

- Den nuværende basislinje for de økonomiske udsigter for 2020 antyder en rimelig chance for, at en blød landing vil blive nået, sagde Bullard torsdag ifølge Bloomberg News.

Charles Evans, der sidder for bordenden i Chicago-distriktet, vurderer samtidig, at den amerikanske økonomi i 2020 vil vokse et sted mellem 2,00 og 2,25 pct.

- Men det kan blive endnu bedre end det afhængigt af, hvordan tingene udvikler sig gennem året, forklarede Charles Evans i forbindelse med en paneldiskussion i Milwaukee, skriver Bloomberg News.

En tilsvarende optimisme kan man også finde hos Robert Kaplan, som styrer Federal Reserves distrikt i Dallas.

- Om noget er mine vækstforventninger blevet mere faste de seneste mange uger, sagde Robert Kaplan til Reuters.

BRANCHENYT
Læs også