Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

USA-Kina: Handelsaftale klar til underskrift - men teksten mangler

Robert Lighthizer, USA's handelsrepræsentant. Foto: Bloomberg photo by Andrew Harrer

Gæsterne er inviteret. Buffetten bestilt. Stolene er fundet frem. Det hel er klart til, at USA og Kina næste onsdag kan underskrive den delvise handelsaftale, som landene sidste år blev enige om.

Der er blot et enkelt problem. De to lande er endnu ikke enige om den endelige tekst i den aftale, der skal bære fornemme herrers kontrafejer.

Det skriver Reuters på baggrund af oplysninger fra Det Hvide Hus.

I midten af december fortalte Robert Lighthizer, USA's handelsrepræsentant, ellers, at aftalen var "fuldstændig klar" - lige bortset fra oversættelsen til kinesisk. Og det er netop den oversættelse, som stadig ikke er faldet på plads.

Og det spor kan måske skræmme, da partnerne i maj sidste år droppede en aftale, fordi Kina, ifølge den amerikanske regering i oversættelsen droppede nogle bindende juridiske formuleringer.

Til næste uge er der ellers inviteret 200 gæster, ligesom Kinas regering torsdag oplyste, at Liu He, vicepremierminister og topforhandler i handelsdialogen, vil tage til Washington for at underskrive aftalen.

USA har også siden annonceringen af aftalen afsløret detaljer fra dens indhold, som endnu ikke er blevet bekræftet af Kina. Herunder meldingen om, at Kina over de kommende to år vil købe flere varer i USA for 200 mia. dollar - blandt andet i form af landbrugsvarer for 40 mia. dollar om året, hvilket vil være en nær fordobling sammenlignet med indkøbet fra de bønderne i USA året før handelskrigen brød ud.

BRANCHENYT
Læs også