Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

USA/Jyske: Spår recession i løbet af 2020

Lønmodtagerne har svært ved at presse højere lønninger ud af arbejdsgiverne, hvilket dæmper frygten for tiltagende inflation, og for at lønstigningerne vil udhule virksomhedernes marginer og overskud. Foto: Pr

Jyske Bank ser stadig risiko for, at den amerikanske økonomi er på vej mod lavkonjunktur i 2020.

Det er konklusionen, efter at banken har set nærmere på fredagens jobrapport for december.

Jobrapporten viste en stigning i beskæftigelsen uden for landbruget på 145.000 mod 256.000 i november. Selv om jobvæksten dermed tog af, er der i følge Jyske Bank absolut ikke tale om nogen katastrofe.

Den store negative overraskelse var lønstigningerne, der endte på 2,9 pct. på årsbasis i december mod estimeret 3,1 pct. ifølge Bloomberg News.

Det tyder ifølge banken på, at lønmodtagerne har svært ved at presse højere lønninger ud af arbejdsgiverne, hvilket dæmper frygten for tiltagende inflation, og for at lønstigningerne vil udhule virksomhedernes marginer og overskud.

Til gengæld kan den lavere reallønsfremgang også ramme privatforbruget og koblet med den laveste jobvækst siden 2011, hvis man lige ser bort fra september 2017, hvor jobvæksten i en enkelt måned var svagere, betyder den svagere indkomstfremgang fra arbejdsmarkedet også mindre stimulans til det privatforbrug, der alene trækker amerikansk vækst, lyder vurderingen.

- Det betyder også, at vi fastholder vores vurdering af, at USA er på vej i recession i løbet af året, konkluderer Jyske Banks chefanalytiker Kim Fæster i en kommentar.

BRANCHENYT
Læs også