Økonomi

ECB-topchef maner til tavshed om ny strategi

Christine Lagarde, der topchef for Den Europæiske Centralbank, har sat gang i en ny strategi for centralbanken - og hun beder nu parterne om at holde tand for tunge og undlade at diskutere oplæg strategien offentlig.

Ifølge kilder har centralbankchefen skrevet det i et brev til styrelsesrådet i ECB, fortæller kilder til Bloomberg News.

Lagarde vil selv formelt fortælle om blandt andet rammerne for den nye strategi den 23. januar.

I forbindelse med sit første pressemøde som centralbankchef den 12. december sidste år, fortalte Christine Lagarde, at hun ville give centralbankens strategi et nøje gennemsyn.

Og at arbejdet begyndte i januar.

Siden pressemødet har flere blandet sig i, hvad ECB burde se på og tage med i den nye strategi.

I december lovede centralbankchefen, at der ville blive plads til både at se på aspekter af de uligheder, der er i de forskellige landes økonomi, hvad klimaforandringer kan betyde og meget andet.

- Jeg vil endnu ikke gå i detaljerne med, hvad vi kommer til at se på. Vi mangler fortsat at få rammerne helt på plads, sagde Christine Lagarde dengang.

Styrelsesrådet i ECB mødes den 22. og 23. januar. Og det er i den forbindelse, at Christine Lagarde vil komme med en udmelding.

Det er planen, at den strategiske gennemgang skal være afsluttet inden udgangen af 2020. ECB's forrige strategi er fra 2003.

BRANCHENYT
Læs også