Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

ECB fastholder renten

Den Europæiske Centralbank fastholder både renten og obligationsopkøbsprogrammet på sit nuværende niveau, oplyser ECB.

ECB - med den nye centralbankchef Christine Lagarde i spidsen - fastholder helt som ventet renten på -0,5 pct. Arkivfoto: Haraz N. Ghanbari/AP.

Den Europæiske Centralbank (ECB) fastholder den toneangivende rente på rekordlave minus 0,5 pct.

Det oplyser ECB efter torsdagens rentemøde i Frankfurt.

Ifølge data indsamlet af Bloomberg var det helt ventet blandt økonomer og analytikere, at ECB med den nye centralbankchef Christine Lagarde i spidsen ville fastholde renten.

Samtidig meddeler ECB, at centralbanken fortsætter det opkøbsprogram af obligationer for 20 mia. euro om måneden, som blev igangsat i efteråret.

»ECB fastholder renten på et historisk lavt niveau. Den toneangivende rente har været negativ siden juni 2014, og i samme periode har ECB ladet seddelpressen køre og sendt næsten 20.000 mia. kr. i omløb,« siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Sidst ECB ændrede renten var i september, hvor centralbanken sænkede renten med 10 basispunkter til det nuværende niveau.

Den Europæiske Centralbank gentager desuden sin ambition om, at renten vil forblive lav indtil inflationen i Eurozonen igen ligger lige under 2 pct.

»Inflationen ligger fortsat et pænt stykke under ECB’s målsætning, men er dog steget en anelse over de seneste måneder. Derfor er Christine Lagarde afventende med at ændre på pengepolitikken,« siger Allan Sørensen.

Ifølge Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, skal man ikke forvente nogen justeringer af renten resten af året.

»Vi forventer ingen ændringer i renten fra ECB som minimum 2020 ud. Behovet for nye pengepolitiske lettelser er lettet sammen med de politiske tåger, mens også flere nøgletal igen peger i den bedre retning,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også