Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nordea venter fortsat stigende boligpriser

I 2019 steg huspriserne over størstedelen af landet, og i år og de næste to år venter Nordea en stigning i boligpriserne på cirka 3 pct.

Det vurderer Nordeas chefanalytiker Jan Størup Nielsen i bankens nyeste prognose - Economic Outlook.

2019 startede med små prisfald på ejerlejligheder i København, Aarhus og Odense. Nordea vurderer, at opbremsningen skal forklares med de allerede høje priser, der begrænser antallet af købere samt strammere låneregler og et betydeligt nybyggeri, der har øget boligudbuddet betragteligt.

Yderligere har priserne på ejerlejerligheder i storbyerne ifølge Nordea også været påvirket af, at boligskattereformen, der var planlagt til at træde i kraft i 2021 nu er udsat til 2024.

- På det seneste er der kommet mere gang i ejerlejlighedsmarkedet igen. Fremgangen skal forklares med det store rentefald, vi oplevede i 2019, og med udskydelsen af boligskattereformen, skriver Nordea.

Boligpriserne ventes at blive trukket opad i 2021 drevet af de forsat lave renter og en forventet fremgang i husholdningernes købekraft.

- Dog kan ejerlejlighedsmarkedet blive ramt af en lavere efterspørgsel, hvis regeringen som bebudet i finanslovsaftalen fjerner muligheden for, at forældrekøb kan finansieres under virksomhedsordningen fra indgangen af 2021, vurderer Nordeas cheføkonom, Jan Størup Nielsen.

BRANCHENYT
Læs også