Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kina vil sætte skub i økonomien efter virusudbrud

Corona rammer verden
Mange virksomheder, herunder teknologigiganterne Alibaba og Meituan, har forlænget ferielukningen akut med ti dage, mens Kinas største arbejdsplads, Foxconn, ikke ønsker at genoptage produktionen på sine iPhone-fabrik i Henan-provinsen. Foto: AP Photo/Chiang Ying-ying

Kinas statsråd opfordrer landets vigtigste industrier - såsom flyindustrien - til at få sat gang i arbejdet igen, efter en længere pause under coronavirussets udbrud.

Det skriver Financial Times.

På trods af myndighedernes ønske om at genoptage forretningsaktiviteter, holder mange virksomheder dog fortsat lukket mandag.

Coronavirusset ramte landet midt i den årlige fejring af det kinesiske nytår, og som følge af sygdomsudbruddet har byer som Beijing og Shanghai opfordret borgere til at arbejde hjemmefra.

Mange virksomheder, herunder teknologigiganterne Alibaba og Meituan, har forlænget ferielukningen akut med ti dage, mens Kinas største arbejdsplads, Foxconn, ikke ønsker at genoptage produktionen på sine iPhone-fabrik i Henan-provinsen.

Henover weekenden er dødstallet for coronavirusset steget til 815 ifølge de kinesiske myndigheder.

- Hvis der er en stigning i antal smittede, når folk vender tilbage til arbejde, så ved vi, at vi er på den og bliver nødt til at indstille arbejdet igen, siger Ian Lipkin, professor i epidemiologi ved Columbia University, der har konsulteret de kinesiske myndigheder i forbindelse med sygdommen.

Coronavirusset har desuden medført, at der nu sættes spørgsmålstegn ved landets årlige vækstmål på 6 pct. Ifølge Financial Times kan virusudbruddet også forsinke Den Nationale Folkekongres i marts, hvor det årlige vækstmål skal annonceres.

BRANCHENYT
Læs også