Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Den britiske forbrugertillid rammer højeste niveau siden 2009

Efter Boris Johnsons valgsejr er forbrugertilliden steget. Foto: Jessica Taylor/AFP

Forbrugertilliden i Storbritannien har ramt sit højeste niveau i mere end et årti.

Det fremgår af en ny måling, skriver The Guardian.

Målingen er foretaget af IHS Markit og antyder det seneste løft for den britiske økonomi siden årets start.

Af målingen fremgår det, at optimismen i de britiske hjem over deres finansielle situation i februar steg til det højeste niveau i 11 år.

I februar voksede forbrugertilliden til 47,6 fra 46,6 i januar, mens husholdningernes forventninger for de næste 12 måneder steg fra 49,6 til 52,7. Det er første gang siden finanskrisen, at tallet overstiger 50.

- Målingsdata fra efter valget tyder indtil videre på rimelig gode muligheder for et løft for BNP i første kvartal efter en flad afslutning på 2019, siger Joe Hayes, der er økonom i IHS Markit, til The Guardian.

De britiske husholdninger viser en aftagende pessimisme til jobsikkerheden i februar, fortæller IHS Markit ifølge The Guardian. Samtidig er forventningerne til leveomkostningerne også forbedret.

Fremgangen kan bane vej for en stigning i privatforbruget efter en række hårde år for britiske detailhandlere, skriver The Guardian.

Detailsalget faldt for femte måned i træk, efter at privatforbruget faldt med 0,6 pct. i december. Det er den længste periode med faldende detailsalg siden 1996.

BRANCHENYT
Læs også