Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Storinvestor efter rentenedsættelse: Reaktionen var »bekymrende«

De amerikanske aktiemarkeder faldt markant, efter at Federal Reserve valgte at sænke renten med 0,5 pct.point.

Corona rammer verden
De amerikanske markeder reagerede negativt på rentenedsættelsen fra Federal Reserve. Foto: REUTERS/Andrew Kelly

Markedsreaktionen på Federal Reserves (Fed) rentesænkning på 0,5 pct.point er »bekymrende«. Sådan lyder det fra den amerikanske kapitalforvalter Pimco, der med en formue under forvaltning på ca. 12.000 mia. kr. hører til blandt de største i verden.

Det er første gang siden finanskrisen, at Fed, der nu bliver ledet af Jerome Powell, har sænket renten uden for et pengepolitisk møde. Fed sænkede renten som følge af coronavirussen, som har spredt sig fra Kina og ud i verden.

»Efter en positiv refleksreaktion vendte det amerikanske aktiemarked hurtigt, og kreditspændene blev udvidet. På pressekonferencen efter rentenedsættelsen bemærkede Jerome Powell, at Fed er tilfreds med den aktuelle pengepolitiske politik. Men fortsatte fald på aktiemarkederne vil antyde, Fed muligvis bliver nødt til at gøre mere,« lyder det i en kommentar fra Pimco.

Det kan komme på tale ved det pengepolitiske møde, der bliver afholdt i midten af marts. Det var ventet, at der ville komme en reaktion fra en eller flere centralbanker, men det var ikke helt ventet, at Fed ville sænke renten med 0,5 pct.point.

»Feds overraskende tilgang var helt klart tænkt i forhold til at standse korrektionen på aktiemarkedet og stabilisere de finansielle forhold. Rentesænkninger kan ikke stoppe spredningen af virussen, og de er heller ikke særlig velegnede til at tackle forstyrrelser i forsyningskæden. De kan dog bidrage til et miljø, hvor de fungerer som en buffer for det økonomiske chok i modsætning til at forværre det,« skriver Pimco.

BRANCHENYT
Læs også