Serier

Sydkoreas centralbank med største lempelse siden finanskrisen

Corona rammer verden
Sydkorea, som er Asiens fjerdestørste økonomi, har været hårdt ramt af udbruddet af coronavirus. Foto: Kim Kyung-Hoon

Centralbankerne verden over står i kø for at lempe pengepolitikken for at dæmme op for den bølge af usikkerhed, som udbruddet af coronavirus har skab om udviklingen i verdensøkonomien.

Mandag kom turen så til centralbanken i Sydkorea, som med en rentenedsættelse på 50 basispoint leverede sin største pengepolitiske lempelse siden den finansielle krise.

Det skriver Reuters.

Dermed kom bankens ledende rente ned på 0,75 pct., hvilket er det laveste niveau, siden banken indførte det nuværende pengepolitiske system.

På en krisemøde i banken blev der også besluttet visse andre lempende indgreb, der skal sikre den fornødne likviditet i det finansielle system.

- Vi har langt alle realistiske pengepolitiske muligheder, som den koreanske centralbank kan tage, på bordet, men jeg kan ikke specificere detaljerne lige nu.

- Da usikkerheden er stor, vil vi nøje overvåge valutamarkedet, siger bankens topchef, Lee Ju-yeol, efter mødet ifølge Reuters.

Sydkorea, som er Asiens fjerdestørste økonomi, har været hårdt ramt af udbruddet af coronavirus.

Ifølge Worldometers.info har landet registreret over 8000 coronavirusramte, men antallet af nye smittede viser dog i øjeblikket en tilbagegang - efter massive indgreb fra regeringen.

Læs også