Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

USA: Centralbanken introducerer nyt kriselån til virksomheder

The Marriner S. Eccles Federal Reserve bygning i Washington. Foto: Andrew Harrer

Den amerikanske centralbank har tirsdag besluttet at etablere en lånefacilitet, der giver centralbanken mulighed for at købe kortsigtede lån direkte af virksomhederne.

Ordningen var også i brug under finanskrisen, konstaterer Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank, i et notat.

- Årsagen er, at den amerikanske centralbank er bekymret for, at mangel på likviditet i markedet betyder, at det bliver for dyrt for virksomheder at udstede kortsigtet gæld for at finansiere deres forpligtelser – noget der almindeligvis ikke er et problem, når likviditeten flyder gnidningsfrit, skriver senioranalytikeren i et notat.

Programmet vil vare indtil den 17. marts 2021, og det amerikanske finansministerium stiller 10 mia. dollar i sikkerhed. Centralbanken vil begrænse ordningen til mere sikre lån med en kreditvurdering på "A-1" eller derover.

- Den amerikanske centralbank viser endnu en gang, at den vil gøre, hvad den kan for at undgå, at den nuværende likviditetskrise udvikler sig til en negativ spiral, der kan få store realøkonomiske konsekvenser, konstaterer Mikael Olai Milhøj.

BRANCHENYT
Læs også