Økonomi

Kina går ind i kampen for klimaet - olieprisen stiger

Statsstøttede oliegiganter, herunder China National Petroleum Corp, Sinopec, CNOOC og Sinochem, opfordres af miljøministeriet til at investere flere penge for at mindske udledningen af VOC. Foto: AP

Kina vil reducere udledningen af giftstoffer fra olieraffinaderier, fra kemikalievirksomheder og fra lægemiddelproduktion. Derfor er kineserne i gang med at planlægge en kampagne, der skal være med til at få udledningen sat ned.

Det skriver flere nyhedsmedier.

Det er meningen, at startskuddet skal lyde i løbet af sommeren, og det skal resultere i et renere klima og en større beskyttelse af ozonlaget.

Styret i Beijing har delt forureningen op i to - fra bilers udstødningsgasser og fra flygtige organiske forbindelser kaldet VOC (Volatile Organic Compounds) fra produktionsvirksomheder - og det er en væsentlig del af årsagen til kraftig luftforurening i sommersæsonen i Kina.

Fra 1. juli vil Kina indføre strengere VOC-emissionsstandarder og stramme overvågning af produktion, transport og oplagring på fabrikker i 102 byer fra Beijing til det østlige Kina.

Det viser et udkast til plan udstedt af ministeriet for økologi og miljø mandag, skriver Reuters.

Statsstøttede oliegiganter, herunder China National Petroleum Corp, Sinopec, CNOOC og Sinochem, opfordres af miljøministeriet til at investere flere penge for at mindske udledningen af VOC. Og ministeriet vil komme med tal hver måned på ozonforureningen for 102 byer - og de lokale myndigheder her kan straffe, hvis virksomhederne ikke lever op til kravene.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag middag 34,50 dollar mod 31,31 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 31,42 dollar mod 28,57 dollar fredag eftermiddag.

Læs også
Top job