Serier
BREAKING

ECB's krudt er blevet vådt

EU-landene er nu endelig blevet enige om den gigantiske redningspakke, men Den Europæiske Centralbank har allerede brugt sit pengepolitiske krudt.

Corona rammer verden

Alle EU-lande fejrede forleden, at de nåede i mål med den 750 mia. euro store redningsplan, men meget tæt på sådanne redningsplaner finder man ofte også centralbanken. Nu er aftalen for alle EU-lande, og derfor er der ikke én fælles centralbank, men alligevel har Den Europæiske Centralbank (ECB) en betydningsfuld rolle i forbindelse med coronakrisen, i det mindste for landene i eurozonen.

Det er ikke usædvanligt, at en centralbank også bidrager med et pengepolitisk tiltag i forbindelse med store redningsaktioner. Men reelt har ECB allerede brændt sit tørre krudt af, specielt den 18. marts og den 4. juni, da centralbanken annoncerede nye store opkøbsprogrammer i obligationsmarkedet. Det er en genopblomstring af den kvantitative pengepolitik, hvilket naturligvis glædede aktieinvestorer endnu engang, idet denne aggressive pengepolitik presser investeringer ind i aktiemarkedet. ..

Læs også
Top job