Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Italiens diskoteker har fået coronatal til at stige

I Lombardiet holder de igen vejret. Flere testes positive for corona, de fleste tilfælde stammer fra italienerne, som har været i udlandet. Berlusconis ven, som fornægtede corona, er blevet smittet og indlagt.

Corona rammer verden
Italienere, som vender hjem fra ferie, her fra Sardinien, har også taget corona med. Foto: Vincenzo Pinto/ AFP

En nat på diskotek kom til at koste Martina dyrt, og hun har svært ved at tilgive sig selv. Den 20-årige italiener blev smittet med coronavirus og nåede at smitte sine bedsteforældre, en kusine og faderen, som de seneste par uger har været i intensiv behandling på sygehuset.

Brevet fra den unge pige, som blev bragt i dagbladet Corriere della Sera udelukkende under hendes fornavn, er blevet symbol på genopblussen af corona i Italien. Et par dage efter at brevet var trykt, kunne Corriere della Sera fortælle om stadigt stigende tilfælde i Lombardiet, og at to tredjedele stammer fra især unge italienerne, som vender hjem fra ferie i Italien eller fra udlandet.

1.411 var torsdag testet positive på et døgn i Italien, det højeste antal siden maj.

Jeg troede, at sommeren skulle blive kedelig. I stedet er den blevet den værste i mit liv, og jeg håber, at andre kan lære af min historie.

Martina, fra brev bragt i dagbladet Corriere della Sera

Martina og veninderne havde ellers bestemt sig for at undgå diskoteker netop af frygt for at blive smittet, men en fødselsdag fik dem til at ændre planer. Og kunne en enkelt nat virkelig gøre en forskel, fortæller hun i brevet.

Det kunne den. En uge senere blev hun forkølet og begyndte at hoste, men slog det hen med, at det nok var på grund af aircondition. Først da hun opsøgte lægen og blev testet, blev det bekræftet, at hun var smittet med covid-19. Moderen var som den eneste i den nære familie ikke smittet. Bedstefaderen kom på hospitalet, men klarede den. Faderen blev indlagt på intensivafdelingen.

»Jeg troede, at sommeren skulle blive kedelig. I stedet er den blevet den værste i mit liv, og jeg håber, at andre kan lære af min historie,« slutter Martina sit indlæg.

Berlusconis ven testet positiv

Opmærksomheden er rettet mod diskotekerne og risikoen for at sprede virus, når den festglade ungdom mødes i sommernatten.

Dagbladet La Repubblica kunne i sidste uge fortælle, at omkring en tredjedel af de nye smittede i Milano er under 30 år, og ifølge dagbladet Il Messaggero kan en tredjedel af de nye tilfælde i regionen Emilia-Romagna spores til diskotek Indie Club på stranden nær Ravenna, hvor unge stimlede sammen for at fejre Italiens højsommerdag den 15. august.

Særligt Sardinien har været hårdt ramt, og italienske medier kunne onsdag fortælle, at ejeren af et diskotek, som frekventeres af overklassen, Flavio Briatore er indlagt på et hospital i Milano og testet positiv for corona.

Ud over at være kendt som Silvio Berlusconis gode ven og ungdomsven med Donald Trump har Briatore gjort sig bemærket inden for Formel 1 og senest ved at fornægte eksistensen af corona og nærmest hånet de foranstaltninger, som Italien har indført for at bekæmpe virus.

Falske telefonnumre

59 af 150 ansatte på diskoteket er nu testet positive, og myndighederne står over for at spore de godt 3.000 mennesker, som har besøgt diskotek Il Billionarie og spist crazy pizza i Sardinien, da italienerne havde sommerferie i begyndelsen af august. Flere er for længst vendt hjem til fastlandet i Italien, og trods forsikringer om, at alle kunne spores, så viser det sig ifølge La Repubblica, at mange har opgivet falske telefonnumre.

I teorien skulle reglerne være overholdt: borde med behørig afstand, begrænset adgang og måling af feber ved indgangen, men ifølge myndighederne på Sardinien udviklede festerne sig i løbet af natten, hvor flere blev lukket ind uden at blive registreret.

Frygten er nu, at diskoteksgæsterne er i gang med at sprede virus i resten af Italien.

BRANCHENYT
Læs også