Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kina lukker millionby ned efter en bekymrende, ny corona-klynge

Kina ser stadig ud til at have covid-19 under kontrol. Men en ny klynge i storbyen Shijiazhuang skaber bekymring. Ikke mindst fordi økonomien stadig har lidt vej endnu, før det tabte fra coronaepidemien er genvundet.

Indbyggere i byen Wuhan deltager i en nytårsfest på 2020’s sidste nat. Kina ser stadig ud til at have fået godt has på sin coronaepidemi – men en nylig opblusning i byen Shijiazhuang bekymrer. Foto: /Ritzau Scanpix

TOKYO – Efter verdens måske hårdeste nedlukning tidligt i 2020, så det længe ud, som om Kina havde fået definitivt bugt med sin coronaepidemi. Men virussen spøger tilsyneladende endnu: Myndighederne måtte torsdag isolere byen Shijiazhuang og dets 11 millioner indbyggere efter en pludselig eksplosion i covid-19 tilfælde.

Shijiazhuang ligger i Hebei provinsen, ligesom coronaepidemiens første epicentrum i byen Wuhan. Den ligger tre timers kørsel fra Beijing. Og der er desværre grund til at tro, udtaler eksperter til kinesiske medier, at virussen har cirkuleret relativt frit over en længere periode. ..

BRANCHENYT
Læs også