Økonomi

Dinero, Spiir og MyBanker bidrager med indhold til ny pengepodcast, som har indtaget hitlisten

På få dage er den nye podcast Alt om Penge blevet et hit blandt lytterne. Økonomieksperter som Dinero og Spiir står bag indholdet.

Morten Münster er ekspert i adfærdsdesign. Han er forfatter til flere bestsellere og er nu aktuel med podcasten Alt om Penge. Foto: Miriam Dalsgaard

Penge trækker mange tråde til frihed og tryghed. Faktorer, som har stor effekt på måden, vi lever vores liv på. Alligevel har mange svært ved at håndtere deres penge på den smarteste måde.

Med dét i mente fik Morten Münster, som er forfatter og ekspert i adfærdsdesign, idéen til podcasten Alt om Penge. Den blev lanceret i starten af ugen og har siden været blandt de mest lyttede podcasts i Danmark.

»Det er ofte tordenskjolds soldater, og dem der godt kan finde ud af det, som læser de tunge bøger om penge. Derfor har formålet være at komme bredere ud med nogle simple praktiske redskaber, som alle kan bruge i hverdagen,« siger Morten Münster.

Morten Münster
  • Skandinavens førende autoritet inden for adfærdsdesign.
  • Forfatter til bøgerne: ”Personlig indflydelse – den overraskende sandhed om, hvordan man flytter mennesker, holdninger og produkter” og ”Jytte fra marketing er desværre gået for i dag”.
  • Står bag konferencen Behavers, som er Danmarks ledende konference om adfærd og forandringer.
  • Har implementeret adfærdsdesign i virksomheder som Novo Nordisk, Nordea, Adidas, Leo Pharma og NATO.
  • Har gennem tiden været skribent på Børsen og Politiken.

Den nye pengepodcast adskiller sig fra de mange andre podcast på markedet om økonomi. Formatet ligner ikke det typiske interview-format. I stedet leverer eksperterne artikler og blogindlæg, som bliver læst højt af en professionel oplæser. Det gør afsnittene mere kompakte, og de varer gennemsnitligt kun 14 minutter.

»Det skrevne ord er bare mere præcist end det talte, og så ligger der en skalerbarhed i formatet, som gør, at indholdet kan laves ekstremt hurtigt,« siger Morten Münster.

Dinero, MyBanker, NORD.investment og andre profiler med en bred viden indenfor økonomi bidrager med indhold til podcasten. De får udelukkende omtale som betaling, men ingen direkte økonomisk fortjeneste. Derudover er podcasten sponsoreret af virksomheden Miranova, som driver uvildig formuepleje.

»Når folk hører ord som økonomi og budgetter, tænker de ofte på en masse tal og kedelige regneark. Og det kan måske afskrække dem fra at dykke ned i en masse spændende emner, der kan hjælpe dem med at få mere ud af deres penge. Men med dette format kan vi være med til at nå ud til flere folk og gøre dem klogere på deres økonomi på en sjov og anderledes tilgængelig måde,« siger Martin Junker, som er produktchef hos økonomiappen Spiir.

Spiir
  • Spiir er en gratis budget-app, der hjælper folk med at få overblik over deres økonomi og forbrugsvaner.
  • Virksomheden startede tilbage i 2011 og har i dag over 400.000 brugere i Norden.
  • Appen holder automatisk styr på forbrug og kategorisering af posteringer og hjælper på en nem og sjov måde folk med at være på toppen af deres økonomi.
  • I appen kan man blandt andet blive udfordret til at spare penge i hverdagen eller prøve kræfter med quizzer om sit forbrug, så man kan blive klogere på sine økonomiske vaner.
  • Spiir har Danske Bank og norske DNB med på ejersiden.

På nuværende tidspunkt gennemgår podcasten en tremåneders pilotperiode. Fortsætter succesen, forestiller Morten Münster sig, at podcasten kan komme til at beskæftige sig med flere emner.

Podcastens hjemmeside går derfor under navnet ”Alt om x”, så der er mulighed for, at podcasten kan udvikle sig og udvide sit sortiment, men under samme format.

Læs også