Økonomi

RCEP: Japan godkender Kinas enorme, asiatiske handelsaftale

Japans parlament har godkendt Beijings multilaterale handelsaftale RCEP. Aftalen er dermed trådt et skridt nærmere fuld ratificering og er en en sejr til Kina i rivaliseringen med USA.

Japans parlament har godkendt Kinas multilaterale handelsaftale, RCEP. Det er gode nyheder for fans af frihandel, mens RCEP i sig selv er en sejr for Beijing i rivaliseringen med Washington. Foto: Kyodo via AP Images/Ritzau Scanpix

TOKYO – Det japanske parlament har godkendt en frihandelsaftale mellem Kina og en række andre Stillehavslande, hvilket er en PR-sejr til Beijing. Hvor meget aftalen rent faktisk kommer til at betyde for samhandlen, vil kun tiden vise. Men Japans regering er optimistisk.

Aftalen er den såkaldte Regional Comprehensive Economic Partnership-aftale (RCEP), der oprindeligt blev formuleret af Beijing. RCEP er den største af sin slags og dækker 15 asiatiske nationer, 28 pct. af verdens BNP og 2,2 milliarder mennesker. Den blev underskrevet af medlemslandene i november og skal nu godkendes individuelt af partnerskabslandenes parlamenter. ..

BRANCHENYT
Læs også