Økonomi

Ekspert: Evergrande-krisen vil ramme Kinas vækst, men uden en finanskrise

Evergrandes kollaps kan ikke undgå at ramme den kinesiske vækst, mener en af landets førende økonomer. Men Kina har ikke begået samme fejl som Wall Street inden finanskrisen. Dermed kan de nuværende konsekvenser afgrænses.

Kina har ikke fulgt Wall Streets model fra før Finanskrisen, domineret af oppustede aktiver baseret på boligsektoren. Dermed kan landet undgå en finanskrise, udtaler førende ekspert, når Evergrande erklæres fallit. Foto: AP Photo/Richard Drew/Ritzau Scanpix

TOKYO – Som så mange andre er Li Daokui, en af Kinas fremmeste økonomer, bekymret for Evergrandes kollaps. For Evergrande er ikke blot blandt verdens største bolig- og byggefirmaer. Det er nu også verdens mest gældsplagede af slagsen og står over for en dundrende fallit.

Hvilket let kan betyde, at millioner af kinesere må se langt efter planlagte lejligheder, de har skudt penge i, men som firmaet nu ikke kan bygge færdige. Ligesom Evergrandes kreditorer må gøre det samme, når det kommer til at få deres penge igen. ..

Læs også