De fleste konkursfirmaer har ingen ansatte
Flere virksomheder måtte give op i november end måneden før.
November måned bød på en mindre stigning i antallet af konkurser. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmark Statistik.
I november gik 416 danske virksomheder konkurs, hvilket er en stigning i forhold til måneden før, hvor 398 virksomheder måtte dreje nøglen om.
Kigger man på konkurstallene over tre måneder, kan man dog spore en større stigning. I september-november gik 1.164 virksomheder konkurs. De foregående tre måneder var antallet 832, skriver Danmarks Statistik.
Stigningen i antallet af konkurser er en klar pejling af, at dansk økonomi fortsat er skrøbelig
»Stigningen i antallet af konkurser er en klar pejling af, at dansk økonomi fortsat er skrøbelig. Den svage økonomiske vækst er hovedforklaringen på, hvorfor antallet af konkurser ikke bare bevæger sig taktfast nedad,« siger Peter Bojsen Jakobsen, makroøkonom i Sydbank.
Næsten 75 pct. af virksomhederne, der gik konkurs i november, var virksomheder uden ansatte. Virksomhederne var i gennemsnit 6,7 år gamle på konkurstidspunktet.
»At det er virksomheder uden mange ansatte som drejer nøglen om, har betydning for dansk økonomi som helhed, da det betyder, at færre mennesker bliver direkte berørt af konkurserne,« siger Peter Bojsen Jakobsen.
Ud af de 416 konkursramte virksomheder lå 322 af dem placeret i Region Hovedstaden. Måneden før var det 264. Region Midtjylland var den region, der var hårdest ramt efter hovedstadsområdet. I det midtjyske måtte 113 virksomheder lukke og slukke.
Hos Sydbank forventer man dog, at antallet af konkursramte virksomheder bliver lavere fremadrettet.
»Vi forventer, at økonomien kommer op i gear, når vi kigger ind i 2015, hvilket vil få færre virksomheder til at dreje nøglen om,« siger Peter Bojsen Jakobsen.