Her spiser de mere olie, end de bruger benzin - og det kan blive en fordel
Måske kan fritureolien bruges andre steder end i køkkenet.
Indiens kærlighed til stegt mad vil kunne bidrage med at bremse importen af råolie. Det skriver Bloomberg News.
Landet med 1,3 mia. indbyggere kan, ifølge Ramakrishna Y.B., der er lederen af et panel, som kigger på potentialet for brændstoffer skabt af planter, producere mindst 2 mio. ton biodiesel om året ved at forarbejde brugt madolie fra restaurantkæder.
Dette er ifølge Ramakrishna lavthængende frugter.
Væksten i Indiens råolieforbrug ventes at overgå alle andre lande i de næste årtier, hvilket styrker risikoen for, at den hurtigt voksende store økonomi vil blive stærk afhængig af importeret olie.
Den indiske premierminister Narendra Modis mål er at reducere de udenlandske energiopkøb med 10 procentpoint i 2022, hvilket skal ske gennem øget indenlandsk produktion og øget brug af alternative brændstoffer. Ramakrishna vurderer, at hele reduktionen på 10 pct. kan opfyldes gennem biobrændstoffer.
Indien brugte i omegnen af 22 mio. ton benzin og 75 mio. ton diesel sidste år. Til sammenligning brugte USA ifølge EIA 7,08 mia. tønder olieprodukter i 2015 svarende til 966 mio. ton.
Indien er en af verdens største forbrugere af spiselige olier. Ramakrishna vurderer, at landet bruger 20 til 22 mio. ton om året. Dermed bliver der brugt ligeså meget spiseolie som benzin i Indien.
Indien importerer 80 pct. af sin råolie og landet ventes i år at gå forbi Japan som verdens tredjestørste olieforbruger. Ifølge Det Internationale Energiagentur (IEA), så ventes landet også at have den hurtigstvoksende vækst i olieforbruget frem til 2040.
Aktiefokus