Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Puerto Rico kæmper med gældskrise og en mulig konkurs

Puerto Rico har gennem flere år befundet sig i en dyb gældskrise. Hvis der ikke snart findes en løsning, risikerer landet at gå i betalingsstandsning.

Der bor ca. 3,4 mio. mennesker på Puerto Rico, der er et amerikansk territorium med selvstyre.

Puerto Rico er i så store økonomiske vanskeligheder, at øgruppen i det Caribiske Hav potentielt kan gå konkurs inden længe.

Puerto Rico, der er et selvstyrende territorium under USA, har en gæld på omkring 70 mia. dollars, og intet tyder på, at de penge bliver betalt.

Det skriver Reuters.

Den amerikanske kongres vedtog sidste år den såkaldte PROMESA-lov, der skulle være med til at bringe Puerto Ricos økonomi på ret kurs igen.

Loven indebar blandt andet, at alle betalinger og krav fra øgruppens kreditorer blev indefrosset frem mod 1. maj 2017, mens Puerto Ricos regering i den mellemliggende periode skulle fremlægge en omfattende handleplan for, hvordan man ville rekonstruere økonomien.

Til at overvåge udviklingen - og forhandle en løsning med kreditorerne på plads - udpegede den daværende amerikanske præsident Barack Obama en komite bestående af syv politikere.

Men nu – få uger inden deadlinen udløber – er der stadig ikke fundet en løsning.

Ifølge kilder, som Reuters har talt med, er det ikke sandsynligt, at den amerikanske kongres har tænkt sig at forlænge Puerto Ricos økonomiske pusterum med endnu et år.

Forhandlingerne med kreditorerne kan godt forlænges efter 1. maj, men ifølge Reuters fortæller en kilde, med dybt indblik i forhandlingsprocessen, at det er næsten umuligt at undgå, at konsekvensen i sidste ende bliver, at Puerto Rico går i betalingsstandsning.

Puerto Rico, der har en befolkning på ca. 3,4 mio., kæmper i forvejen med høj arbejdsløshed og udbredt emigration, som følge af den økonomiske situation.

BRANCHENYT
Læs også