Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

ECB-chef: Det økonomiske opsving bliver mere solidt og bredt

Opsvinget er kommet for at blive, og endda blive bedre end forventet, lyder det nu fra Den Europæiske Centralbank (ECB).

Foto: Jens Kalaene/AP

Der er god grund til optimisme på det europæiske kontinent, hvor det økonomiske opsving bliver stadig mere solidt og fortsætter med at sprede sig på tværs af sektorer og lande.

Sådan lyder det mandag eftermiddag fra Mario Draghi, der er chef for Den Europæiske Centralbank (ECB), i en tale i Europa-Parlamentet.

- De nedadgående risici for vækstudsigterne reduceres yderligere, og nogle af de usikkerheder, vi så mod slutningen af sidste år, er faldet tydeligt, siger ECB-chefen ifølge det svenske nyhedsbureau Direkt.

I talen nævner Mario Draghi, at fordi forbrug og investeringer er de vigtigste drivkræfter for den økonomiske genopretning, så gør det den også mere robust og modstandsdygtig over for negative risici, som er overvejende globale faktorer.

Men på trods af en stærk genopretning i den europæiske økonomi så har et underliggende inflationspres fortsat med at være en bremseklods ifølge ECB-chefen.

- Det indenlandske omkostningstryk, som primært udspringer fra lønninger, er stadig utilstrækkeligt til at understøtte en varig og selvbærende konvergens af inflationen i relation til vores mellemlange mål, siger Mario Draghi.

ECB-chefen tilføjer, at for at styrke det indenlandske prispris er der stadig brug for meget imødekommende finansieringsbetingelser, som i sig selv afhænger af en rimelig pengepolitisk tilpasning.

BRANCHENYT
Læs også