Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Danmark er nordisk mester i EU-handel

Med et overskud på 3,8 mia. euro for året første fem måneder er Danmark på 7. pladsen i EU, når det handler om plus eller minus på handelsbalancen. Både Finland og Sverige har underskud.

Der bliver sendt nogle containere ud af landet med danske produkter. I hvert fald nok til at sende Danmark ind på en 7. plads målt i euro og cent, når man ser på de 27 EU-landes handelsbalancer for årets fem første måneder.
Foto: AP

Den danske handel er ikke så ringe endda, når man sammenligner med de andre nordiske EU-lande. Eller størstedelen af alle EU-lande, for den sags skyld.

Med et handelsoverskud på 3,9 mia. euro – svarende til 28,6 mia. kr. – slår Danmark både Finland og Sverige, som har underskud på henholdsvis 0,5 og 0,1 mia. euro.

Det viser en opgørelse fra EU’s officielle statistikkontor, Eurostat, for årets fem første måneder, og dermed ryger den danske handelsbalance ind på en 7. plads målt i euro.

Tyskland topper klart listen med et overskud på 101,8 mia. euro, eller lidt over 760 mia. kr. Holland er nummer to på listen med 27,2 mia. euro., mens Irland er nummer tre med 21 mia. euro. I bunden ligger store økonomier som Storbritannien med -67,9 mia. euro (-512 mia. kr.), Frankrig med -36,9 mia. euro (278 mia. kr.) og Spanien på 4. sidste pladsen med -9,9 mia. euro (74,6 mia. kr.)

I alt 11 lande har overskud, mens 16 lande har underskud, og samlet set har de 27 lande et overskud på knap 40 mia. euro, ca. 300 mia. kr.

Det danske overskud på 3,9 mia. euro er samtidig en forbedring med 0,1 mia. euro i forhold til samme periode året før, og den forbedring er der kun seks andre lande, der kan præstere. Af de syv lande med fremgang er det dog kun de fire, som har plus på kontoen, idet England, Finland og Malta stadigt har underskud på deres handelsbalance.  

BRANCHENYT
Læs også