Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Mario Draghi afviser ide om ny digital valuta i Europa

Der skal ikke indføres nogen ny digital valuta i Europa, hvis det står til Den Europæiske Centralbanks øverste chef Mario Draghi.

Mario Draghi vil ikke høre tale om en digital valuta i eurozonen. Her gælder kun euroen, fastslår ECB-chefen. Foto: AP/Michael Probst

Der lød en klokkeklar afvisning torsdag fra Den Europæiske Centralbanks chef Mario Draghi til et forslag fra den estiske regering om at lancere en statsligt styret digital valuta. Euroen er den absolut eneste valide valuta i eurozonen, fastslog ECB-chefen.

Det skriver Reuters.

En stigende popularitet i de såkaldte kryptovalutaer, som normalt udstedes af private virksomheder og kun eksisterer i elektronisk form, har skabt bekymringer i Europas centralbank, som har udtalt, at de digitale penge i teorien kan ødelægge bankens kontrol med pengeforsyningen.

Estland er nu blevet det første europæiske land, der åbent vil diskutere muligheden for en ny digital valuta, der styres af regeringen, som landet vil tilbyde til dets mere end 20.000 udenlandske iværksættere, der åbner virksomheder i landet via internettet.

Det er dog langt fra sød musik i Mario Draghis ører, der lige nu også kæmper med Italien, der har sået tvivl om euroen, efter et italiensk oppositionsparti har foreslået, at regeringen skal udstede små, rentefrie obligationer til at betale leverandører for dermed at omgå et forbud mod andre valutaer end euroen.

»Jeg vil ikke kommentere italienernes hensigt, men jeg vil kommentere den estiske beslutning: Ingen medlemsstat kan indføre sin egen valuta,« lød det stålsat fra Mario Draghi ifølge Reuters, som svar på et spørgsmål på en pressekonference.

»Valutaen i eurozonen er euroen,« fortsatte ECB-chefen.

Ideen til en ny »estcoin« kom oprindeligt fra Kaspar Korjus, der er leder af Estlands »e-residens-projekt«.

BRANCHENYT
Læs også