Økonomi

Industriens Pension: Trump har valgt det sikre kort

Nomineringen af Jerome Powell som USA's nye centralbankchef vil ifølge Industriens Pension være godt for aktier på kort sigt, men negativt for obligationer og dollarkursen.

Investeringsstrateg Morten Konshaug fra Industriens Fond forventer, at Jerome Powell mere eller mindre vil fortsætte Janet Yellens linje som centralbankchef. Foto: Industriens Pension

Det kan godt være, at udskiftningen af Janet Yellen som centralbankchef vækker kritik. Men når det er sagt og noteret, så har USA's præsident foretaget et sikkert valg.

Sådan lyder det fra Industriens Pension oven på Donald Trumps nominering af Jerome Powell som chef for Federal Reserve Bank eller bare Fed.

»Med nomineringen af Jerome Powell som ny Fed-chef har Trump valgt det sikre kort, der vil sikre kontinuitet på kort sigt. Powell er bestyrelsesmedlem af Feds styrende råd og har lænet sig meget op ad Janet Yellens linje, når det vedrører ren pengepolitik,« siger investeringsstrateg Morten Kongshaug.

Han hæfter sig ved, at Jerome Powell har en hands-on forståelse af finansielle-økonomiske forhold qua sin erfaring fra investeringsfonde, men vurderer dog, at den kommende mand på posten mangler Janet Yellens økonomisk-teoretiske forståelse.

»Selv om Powell ligner en kontinuitetens mand, skal man huske på, at det tager tid at finde sin linje og lære jobbets nuancer at kende. Forgængerne Greenspan og Bernanke skiftede begge holdning undervejs på en række væsentlige punkter, og det er langt fra utænkeligt, at Powell kan vise sig at udfylde embedet anderledes end ventet. På kort sigt vurderer vi dog valget af Powell som godt for aktier og moderat negativt for obligationer og dollarkursen.«

Læs også
Top job