Om FINANS

FINANS henvender sig til travle mennesker, der søger indsigt og sammenhæng i det moderne erhvervsliv og økonomien. Vi præsenterer journalistikken i innovative og brugervenlige digitale formater. Vi kombinerer refleksion og indsigt med kreativ formidling. Og vores mission er at levere journalistik, der beriger dit liv, både i professionelle og private sammenhænge. Vi er et erhvervsmedie - men et erhvervsmedie for hele mennesker.

FINANS skriver om en verden i konstant forandring. En verden, hvor det nære og fjerne mødes i en global dynamik, der ændrer grundlaget for vores arbejdsliv og privatliv. Det er de bevægelser, der styrer vores journalistik. Vi tillader os til enhver tid at dykke dybt ned i samtidens store emner, som har betydning for dig og sortere uvæsentlige døgnfluebegivenheder fra. Vi har et åbent og engageret redaktionelt miljø. Vi involverer læserne i at udvikle journalistikken og mediet og vort succeskriterium er at bringe erhvervsjournalistikken op på et niveau af relevans og kvalitet, som du aldrig før har haft lejlighed til at opleve på dansk. Intet mindre.

Kernen i FINANS er en stab af erfarne og prisvindende erhvervsjournalister kombineret med de største unge talenter. Du kan møde hele banden på denne side. Fælles for os er, at vi elsker journalistik, at vi elsker erhvervsstoffet og at vi er dybt fascinerede af at formidle virkeligheden. Vores arbejde er kun lige begyndt, men vi er stålsatte i bevidstheden om dets mål: At genopfinde det, der for os er verdens vigtigste fag - til gavn for vore læsere.

Ud over vore egne skribenter, vil en lang række andre bidragydere optræde på FINANS. Vi har en stærk opbakning fra bl.a. Jyllands-Postens politiske redaktion på Christiansborg og globale netværk af korrespondenter. Desuden har vi indgået partnerskaber med medier som Washington Post og Bloomberg, som sikrer vore kunder adgang til det bedste fra erhvervsskribenternes internationale elite uden unødige forsinkelser. Og endelig har vi allieret os med specialistmedierne FinansWatch, ShippingWatch, MedWatch, EnergiWatch og FødevareWatch. Vi mener på det grundlag at kunne garantere, at et abonnement på FINANS er et abonnement på det ypperste, dansk erhvervsjournalistik kan præstere.

Du kan læse vore artikler når som helst og hvor som helst, det passer dig. Vi udkommer i formater, der problemfrit tilpasser sig den platform, du ønsker at læse, lytte eller se dem på. Du kan altså frit skifte mellem mobil, tablet og desktop – uden at tabe tråden. Vi vil ikke bare tale til dig, men også med dig. Du kan ringe på tlf. 33 30 31 35 og tale med redaktionsledelsen om emner, som du synes, vi bør tage op eller aflevere kritik, ros eller gode råd. Du kan naturligvis også kontakte os per e-mail på adressen finans@finans.dk. Vi glæder os til at invitere dig med i den redaktionelle samtale, der er baggrunden for, at vi agerer, som vi gør.

FINANS redaktion
CHEFREDAKTØR

Telefon: 33308167

Steen Rosenbak, f. 1967, er chefredaktør for FINANS. Han har været optaget af at udvikle kvalitetsjournalistik om erhvervslivet, siden han først stiftede bekendtskab med faget som journalistpraktikant på Børsen sidst i 1980’erne. Steen har siden arbejdet som finansreporter på Reuters, Økonomisk Ugebrev og Morgenavisen Jyllands-Posten.

I 2003 blev han erhvervsredaktør på Jyllands-Posten og i 2012 medlem af chefredaktionen samme sted. I 2014 blev han chef for FINANS, som han har været en af hovedmændene bag udviklingen af.

Steen taler gerne højt og længe om nødvendigheden af en kritisk og uafhængig erhvervspresse, men har personligt over et par årtier udviklet et irrationelt afhængighedsforhold af alt, der smager det fjerneste af italiensk nationalkultur og - temperament.

ERHVERVSREDAKTØR

Telefon: 87383212

Morten Bundgaard, f. 1977, er erhvervsredaktør for FINANS. Han har i mere end 10 år beskæftiget sig med stort set hver en krinkelkrog af erhvervsjournalistikken. Siden praktiktiden på Dagbladet Børsen har Morten som uddannet journalist været en fast bestanddel af Jyllands-Postens erhvervsredaktion. Først som nyhedsreporter, siden som nyhedsredaktør, og i de seneste år har han i stigende grad påtaget sig strategiske og ledelsesmæssige opgaver såsom souschef, forsidemager og nyhedschef, inden han primo 2014 blev udnævnt til erhvervsredaktør. Ud over erhvervsstoffet har Morten en glubende appetit på alt, der smager godt, og sideløbende har han i en årrække fungeret som anmelder og gæsteskribent for flere forskellige mad- og vinudgivelser.

DIGITAL UDVIKLINGSREDAKTØR

Telefon: 33308146

Christian Venderby, f. 1975, er digital udviklingsredaktør for FINANS. Christian er uddannet journalist fra RUC og har siden ansættelsen på dagbladet Børsen i 2005 udelukkende beskæftiget sig med digital journalistik. Først som skrivende webjournalist og de seneste mange år som redaktør.

Når han ikke beskæftiger sig med erhvervsjournalistik, så er den store interesse basketball fra USA – talentet kunne desværre ikke bære så vidt - og ikke mindst amerikansk sportsjournalistik. Konditionen holdes ved lige i en gymnastiksal på Frederiksberg, hvor Christian og vennerne slår hinanden og de halvgamle ben halvt ihjel med hockeystave.

Telefon: 33308149

Stofområde: Investering, aktie- og obligationsmarked

Alexander Bitsch, f. 1986, er journalist på Finans, hvor han skriver om privatøkonomi og investering. Alexander er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og i sin praktiktid var han på Jyllands-Posten i halvandet år.

Sideløbende med studiet og efterfølgende var han tilknyttet Jyllands-Postens erhvervsredaktion på nettet, det daværende epn.dk. Alexander blev fastansat på Jyllands-Postens erhvervsredaktion i efteråret 2013.

I sin fritid har han dyrket en lang række sportsgrene, men højdepunktet er stadig, da han som ganske ung blev nordvestjysk mester i disciplinerne 40-meterløb og længdespring.

WEEKENDREDAKTØR

Telefon: 33303159

Stofområde: Ledelse og karrierestof

Anders Mørkbak Bruun, f. 1973, er jourhavende for ledelsesstoffet på FINANS og redaktør for tillægget Karriere. I 10 år har han arbejdet med artikler om og for ledere, bl.a. som reporter og siden redaktør for magasinet Lederne, samt som redaktør for tidsskriftet Ledelse i Dag og siden 2009 på Jyllands-Postens erhvervsredaktion.

Anders har en fortid på metroXpress og har været presseansvarlig i Socialdemokraternes EU-parlamentsgruppe for bl.a. Helle Thorning-Schmidt.

I fritiden er datteren Agnes i centrum, og den svenske kultparodi på Anders And, tegneseriefiguren Arne Anka, skræpper fra Stockholms mere ydmyge knejper jævnligt sit krav om at blive oversat til dansk.

DIGITAL DESIGNER

Telefon: 33308143

Stofområde: Grafik og animation

Anders Vester Thykier, født 1976, er digital designer på FINANS. Han har 20 års erfaring indenfor kommunikation og design.

Han er uddannet fra Den Danske Reklameskole i 1999 og har været art director hos GreyAalborg. Igennem de seneste otte år frem til sin ansættelse på FINANS har Anders arbejdet med magasindesign og digitale elementer hos Tips-Bladet, ligesom han har drevet sin egen forretning, Thykier Factory. Privat er Anders optaget af musik, design, mad og kultur - og sin famile og tre drenge.

Telefon: 33308125

Stofområde: Medicinal, medico, healthcare

Benjamin Werner Christensen, f. 1985, er journalist på FINANS og dækker medicinal- og biotekbranchen. Benjamin er uddannet cand.comm fra RUC og har siden sin praktiktid på Børsen i 2011-2012 været ansat som journalist på det JP/Politiken Hus-ejede MedWatch, hvor han havde medicinal-, biotek-, og medicobranchen som sine stofområder. Benjamin har siden december 2015 været en del af erhvervsredaktionen på FINANS.

Benjamin bruger sin fritid på at udleve livet som inkarneret fodboldfan, og han har igennem de sidste mange år haft sæsonkort til Brøndby Stadion, ligesom han er stor fan af den engelske fodboldklub Everton. Benjamin forsøger sig desuden sideløbende, uden succes, som både golfspiller og undervandsjæger.

ØKONOMIREDAKTØR

Telefon: 87388193

Bo Nielsen, født 1972, er økonomiredaktør på FINANS. Han er cand. polit. fra Københavns Universitet og har en Master i erhvervsjournalistik fra Northwestern University i Chicago. Før sin tid på Finans, arbejdede han for Bloomberg News, heraf to år i hovedkontoret i New York.

Inden journalistkarrieren arbejdede Bo bl.a. som økonom indenfor strategi, virksomhedsopkøb og forretningsudvikling hos A.P. Møller-Mærsk.

Han var før i tiden en adrenalinjunkie og var opslugt af maratonløb, boksning, matchracing og ekstremski. I dag nøjes han med at tage korte løbeture i medvind og går en tur på golfbanen i ny og næ. Han elsker at rejse, bruge tid med sine fire børn og at nørde den med økonomiske tidsskrifter.

Telefon: 87383838

Stofområde: Danske virksomheder, nyhedsstof

Cecilie Als Mortensen, f. 1995, er journalist på FINANS, hvor hun arbejder på nyhedsredaktionen. Hun er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og var i sin praktiktid halvandet år på Jyllands-Posten. Her var Cecilie forbi redaktionerne Finans, JP Aarhus og Indland. Efterfølgende var hun sideløbende med studiet tilknyttet både Finans og Jyllands-Posten som freelancejournalist. Herefter blev hun fastansat på Finans’ nyhedsredaktion i Aarhus.

I sin fritid forsøger Cecilie at opbygge en nogenlunde løbeform med sporadiske løbeture ved Gudenåen. Oftest sker det, når samvittigheden skal plejes efter en aften med gode venner og Cecilies efter sigende legendariske kartoffelpizza.

FINANSREDAKTØR

Telefon: 33308118

Claus Iversen, f. 1973, er finansredaktør på Finans. Claus har læst Statskundskab og Medievidenskab på Aarhus Universitet og har arbejdet som finansreporter i mange år. Han begyndte sin journalistiske karriere på Altinget i 2001, hvor han som redaktør var med til at udvikle sitets fagspecifikke nyhedsbreve.

Udover at have arbejdet fire år på Berlingske Tidendes Business-redaktion har Claus også prøvet kræfter med presse- og kommunikationsarbejde i såvel landbrugets brancheorganisation – det daværende Landbrugsraadet – som i Danske Bank.

Han er en ivrig løber – dog ses han ikke så ofte på landevejene, som da han som ungdomsløber hentede op til flere guldmedaljer hjem.

Telefon: 28354724

Stofområde: Økonomi og finansmarked

Daniel Skinbjerg, f. 1996, er journalist på FINANS, hvor han skriver om aktier, obligationer og økonomi. Han er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og var i sin praktiktid et år på Finans. Efterfølgende blev Daniel hyret ind som freelancejournalist på nyhedsredaktionen, og i sommeren 2021 blev han fastansat på Finans’ økonomiredaktion efter et kort ophold på Watch Medier, hvor han blev ansat som nyuddannet.

Når han ikke beskæftiger sig med finansjournalistik, begiver Daniel sig gerne ud til Frederiksbjerg i Aarhus for at spille serie-basketball i AGF, og en gang i mellem står han gerne op kl. 2:30 om natten for at se sit favoritbasketballhold, Denver Nuggets, spille i USA. Så hvis du ser en stavefejl eller to i en af hans artikler, er manglen på søvn nok årsagen.

Telefon: 33308212

Stofområde: Arbejdsmarked og erhvervspolitik

Dorte Ipsen Boddum, f. 1969, er politisk reporter på Finans. Dorte har igennem 12 år som journalist på Jyllands-Posten skrevet i spændingsfeltet mellem økonomi og politik. Hun har været erhvervsreporter, Christiansborgreporter og senest forsvarsmedarbejder.

Dorte er oprindelig uddannet kandidat i engelsk og internationale studier men valgte at gå journalistvejen efter en kort karriere som underviser. Hun er uddannet fra DJH i 2001 med praktiktid på Jyllands-Posten.

Dorte er bosat på Amager og holder bestemt af en latte, men bliv ikke overrasket, hvis der er Johnny Madsen i øregangen, for hun er vokset op ved Vesterhavet og har stadig saltvand i årene.

NYHEDSREDAKTØR

Telefon: 87383361

Dorthe Nørgaard, f. 1968, er nyhedsredaktør på Finans. Hun er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole 1994 og har næsten udelukkende arbejdet som redigerende journalist.

Kom i 2006 fra Horsens Folkeblad til Jyllands-Posten som bl.a. planlægger og nyhedsredaktør på JP Aarhus. Fra 2014 en del af Erhvervs- og senere Finans-holdet. Sideløbende med nyhedsredaktørjobbet passer hun tjansen som en tredjedel af Jyllands-Posten/Finans’ sproggruppe.

Ud over at styre printudgaven af erhvervssektionen med fast hånd og rød pen dyrker hun i fritiden yoga og er garn-aficionado; primært i disciplinerne vævning og strik.

NYHEDSREDAKTØR

Telefon: 33303361

Frede Godsk, f. 1956, er nyhedsredaktør på Finans. Frede har været ansat på Jyllands-Posten siden 1986, først som nyhedsreporter med speciale i fødevareindustri og landbrug, senere med sæde i sekretariatet med ansvar for redigeringen af det lyserøde erhvervstillæg.

Som led i sin uddannelse var han ansat på Den Danske Pioneer i Chicago og fungerede en overgang som chefredaktør på USA’s største dansk-amerikanske avis.

Sideløbende med jobbet på erhvervsredaktionen har Frede forfattet en stribe rejsebøger i ”Turen går til”-serien. Foruden at være en habil kajakroer er Frede inkarneret langdistanceløber med foreløbig fem maratonløb i hæderlige tider.

Telefon: 33308166

Stofområde: Advokatbranchen, ledelse og karrierestof

Iben Schmidt, f. 1997, er journalist på Finans, hvor hun skriver om advokatbranchen, ledelse og karrierestof. Hun er uddannet fra Danmarks- Medie og Journalisthøjskole og har tidligere været journalist på Watch Medier. Her har hun bl.a. dækket den finansielle sektor, it-branchen, advokatbranchen, karrierestof og erhvervspolitik.

Lange gåture, koncerter og udlandsrejser med familie og venner optager fritiden. Derudover interesserer Iben sig for film og fotografi og øver sig selv i at blive en bedre fotograf – blandt andet ved at fotografere sin omgangskreds og portrættere tilfældige hunde på gaden.

Telefon: 33308262

Stofområde: Undersøgende journalistik med særlig indsigt i finansverdenen

Jakob Martini, f. 1977, er journalist på Finans, hvor han dækker banker, pension og realkredit. Han har beskæftiget sig med forskellige grene af erhvervsjournalistikken i en årrække. På dagbladet Børsen har han siden 2008 dækket klima og kultur ud fra en pengevinkel.

I 2012 blev han en del af Børsens finansredaktion, inden han skiftede til Finans i september 2014. Jakob gør en dyd ud af at trække svært gennemskuelige problemstillinger frem i lyset. På finansområdet har det bl.a. ført til lovændringer og øget kontrol omkring investeringsforeninger og pensionsselskaber.

Jakob er desuden erklæret rock-nørd, elsker sine vinylplader og kan tale længe og indgående om Manchester United.

NYHEDSREDAKTØR

Telefon: 87383361

Jens Bøgsted, f. 1960. Jens er nyhedsredaktør på Erhverv & Økonomi/Finans og har været det siden 1999. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og har siden beskæftiget sig med erhvervsjournalistik.

I perioden 1990-1999 foregik det på Dagbladet Børsen som redigerende og nyhedsredaktør og senere som skrivende på virksomhedsredaktionen.

Privat fungerer Jens – i egen optik – som patriark i en storfamilie med bold og bevægelse i blodet – dog senest udvidet med ny ”hobby” som æggeproducent med hjemmeplanket hønsegård inkl. fem høns af blandet race.

Telefon: 87383386

Stofområde: Ledelse, karriere og luftfart

Jens Erik Rasmussen, f. 1957, er journalist i Finans’ virksomhedsgruppe. Han er udannet fra Danmarks Journalisthøjskole og har det meste af arbejdslivet beskæftiget sig med stort set alle dele af erhvervslivet.

Han kom til Jyllands-Postens erhvervsredaktion i 1995, hvor han har været siden – dog afbrudt af knap 2 år fra 2004 til 2006 som avisens korrespondent i Asien med udgangspunkt i Kuala Lumpur i Malaysia.

Jens Erik er glad for havvand. Han bader i det salte vand hele året og håber altid på en rigtig isvinter. Ofte rejser han dog til varme eller fjerne rejsemål, hvor vandtemperaturen er noget højere. Gerne til favoritdestinationen Bali.

CHEF FOR FINANS' GRUPPE AF UNDERSØGENDE JOURNALISTER

Telefon: 87383196

Jesper Høberg, f. 1975, er chef for Finans’ gravergruppe. Jesper er uddannet journalist på Danmarks Journalistskole i 2002, og efter et kort vikariat hos Ritzaus Bureau landede han på Jyllands-Posten som erhvervsjournalist. Her har han stået bag en lang række dagsordensættende historier og artikelserier om blandt andet korruption i FN’s olie-for-mad program, kollapset i Genan og Johan Schlüter Advokatfirma.

I 2004 blev han nomineret til Cavling-prisen for afsløringen af, at TDC havde udnyttet et hul i skatteloven til at score et kunstigt skattefradrag i milliardklassen. I 2013 blev han nomineret til FUJ-prisen for fremragende undersøgende journalistik, og i 2017 var han med til at vinde FUJ-prisen for afsløringer af, hvordan bilbranchen barberede store summer af registreringsafgiften på leasingbiler.

Han er født i Nordsjælland, men fastholder, at han tidligt konverterede til jydedommen, og at han i dag er full blown nordjyde.

Telefon: 87383995

Stofområde: Detailhandel, design og møbler samt bilbranchen

Jesper Olesen, f. 1962, er erhvervsreporter på Finans. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1989 og har siden stort set arbejdet med erhvervsjournalistik/virksomheder. Han var tidligere journalist på Herning Folkeblad, kommunikationsmedarbejder i TDC samt pressechef hos Messecenter Herning, inden han i 1995 kom til Jyllands-Posten.

Der har han siden journalistisk dækket en lang række brancher og store virksomheder – lige fra landbrug og fiskeri til B&O og DSV. Jesper står nu i spidsen for Finans’ dækning af bl.a. detail/dagligvarehandel, modeindustrien samt møbelbranchen.

Han har ud over journalistik og erhvervslivet også bl.a. en stor lyst til rejser ud i verden - ligesom han trofast følger Silkeborg IF’s op- og nedture i fodboldens verden.

REDAKTIONSSEKRETÆR

Telefon: 87383129

Jesper Dybro Sørensen, f. 1956, er redaktionssekretær på Finans. Jesper er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1980 og indledte karrieren på Bornholms Tidende. I 1985 flyttede Jesper til Tyrkiets hovedstad, Ankara, og en tilværelse delvist som freelancer, delvist som hjemmegående.

I 1987 blev han ansat på Morgenavisen Jyllands-Postens erhvervsredaktion som redaktionssekretær. Sideløbende har Jesper i en periode fungeret som intern sprogrøgter, og han er blevet udpeget til superbruger, når der skulle indføres ny teknik.

Fritiden er besat af bl.a. samvær med familien, løbeture i skoven, puslerier i hus, have og sommerhus og en fast plads i sofaen, når det, som ifølge ham selv og ganske få andre er verdens bedste fodboldklub, Tottenham Hotspur, er på skærmen.

Telefon: 33308137

Stofområde: Tech, forbrugerelektronik, it-software og -service

Jesper Kildebogaard, f. 1978, er tech-journalist på Finans og har skrevet om it og teknologi siden 2005. Først på Computerworld og siden på Version2, begge steder med it-folk som kræsne og kritiske læsere. Før det har Jesper arbejdet med kommunikation hos Novozymes.

Studietiden blev brugt på Roskilde Universitet, med miljøvidenskab og journalistik som hovedfag, samt en erhvervsrettet mastergrad fra Leeds University som supplement.

Når han ikke muntrer sig med ny digital teknologi, spiller Jesper ganske analog musik på trommer og slagtøj i alverdens sammenhænge.

GLOBAL REDAKTØR

Telefon: 87383365

Stofområde: International økonomi-, handels- og energipolitik

Keld Louie Pedersen, f. 1957, er global redaktør på Finans. Keld Louie har læst engelsk på Aarhus Universitet, er journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, videreuddannet i erhvervs- og finansjournalistik på Columbia University i New York og har afsluttet Moody’s Credit Masterclass og Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus.

Han har arbejdet på Morgenavisen Jyllands-Postens erhvervsredaktion siden 1980 med internationale økonomisk-politiske forhold som primært virkefelt. Keld Louie har i mange år deltaget i årsmøderne i World Economic Forum i Davos og dækket talrige internationale økonomisk-politiske topmøder i store dele af verden.

Siden 1992 har Keld Louie været medlem af Morgenavisen Jyllands-Postens Lederkollegium.

Telefon: 87383182

Stofområde: Den finansielle sektor

Kristoffer Brahm, f. 1973, er journalist på Finans og har beskæftiget sig med erhvervsjournalistik siden 2001. Han har skrevet om privatøkonomi, lavet undersøgende journalistisk og dækker i dag finanssektoren.

Har bl.a. afdækket, at myndighederne i årevis opkrævede ejendomsskatter ulovligt, hvilket førte til en tilbagebetaling på 1,2 mia. kr. til borgerne, ligesom han har afsløret, at danskere er blevet afkrævet skat af fiktive aktiegevinster, hvilket fik daværende skatteminister Kristian Jensen (V) til at ændre loven.

Kristoffer er en passioneret kunstsamler og trods de senere års mange skuffelser stadig en forholdsvis passioneret tilhænger af fodboldklubben AGF.

Telefon: 87383993

Stofområde: Landbrug og fødevarer

Lars Attrup, f. 1969, er erhvervsreporter på Finans. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole 1997 og har siden da været ansat som skrivende reporter på Morgenavisen Jyllands-Posten. I de første år var Lars knyttet til avisens Indlandsredaktion og var ansvarlig for blandt andet bladets dækning af kommunalstof.

Siden 2000 har han været en del af holdet på Jyllands-Postens Erhvervsredaktion. Her har Lars gennem mange år dækket landbruget og fødevareindustrien og emner, der er relateret til disse brancher. Herunder: globale fødevarekriser, råvarebørser, miljø, grøn energi samt EU’s landbrugs- miljø- og energipolitik.

Lars har adskillige gange rejst kloden rundt med rygsæk.

Telefon: 87383191

Stofområde: Investering, aktiemarked og boligmarked

Lars Nielsen, f. 1960, er journalist og klummeskribent på Finans. Karrieren begyndte på Horsens Folkeblad, men blev hurtigt videreført på Jyllands-Posten, hvor han for to år siden fejrede sit 25 års jubilæum.

Vejen er gået forbi sportsredaktionen, Christiansborg og erhvervsredaktionen. I de senere år har Lars Nielsen specialiseret sig i privatøkonomi og skriver bl.a. en ugentlig klumme om emnet med et helt særligt schwung.

Fritiden går med at pleje en 22 år gammel Mazda MX 5, løb i mere og mere adstadigt tempo samt en markant og ifølge familien højlydt interesse for og medejerskab af fodboldklubben Manchester United.

Telefon: 33308150

Stofområde: Privatøkonomi og investering

Lene Andersen, f. 1964, skriver om privatøkonomi og investering for Finans. Hun er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og har skrevet om alle facetter af den finansielle sektor - bank, forsikring, pension, realkredit, investering, m.m. - i over 20 år.

Efter et kort stop i Danske Banks informationsafdeling arbejdede hun 14 år på Dagbladet Børsen, men skiftede til Morgenavisen Jyllands-Posten i 2003.

Lene har en fjern fortid i en væddeløbsstald og påstår, at hun i modsætning til de fleste investorer er i stand til at vælge den hurtigste hest hver gang. Gevinsten er dog beskeden, da hun kun spiller for 20 kr. af gangen.

Telefon: 33308179

Stofområde: Rådgiverbranchen, legetøjsindustri og M&A

Lone Andersen, f. 1965, er journalist på Finans og vært på Finans' podcast. Hun har igennem 20 år dækket erhvervsstof på medier som Reuters, Berlingske Tidende og DR og har siden 2006 været ansat på Jyllands-Postens erhvervsredaktion.

Lone har dækket både de finansielle markeder, den finansielle sektor, makroøkonomien, nogle af de største danske virksomheder og det internationale erhvervsliv. Det meste af tiden og spaltepladsen er gået til hårde nyheder, men der har også været plads til at udforske de mere tværgående tendenser i erhvervslivet og økonomien og til de skæve indgangsvinkler til området.

Efter arbejdstid bliver hendes fritid nogenlunde ulige delt mellem venner, motion og udlandsrejser.

NYHEDREDAKTØR

Telefon: 33308147

Mads Ring, f. 1971, er nyhedsredaktør på Finans. Han er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og har derudover en bachelor i engelsk og formidling fra Københavns Universitet.

Han har tilbragt ni år i DR, hvor han har arbejdet for TV Avisen som reporter og graverjournalist. Han har tidligere også arbejdet med udenrigsstoffet. De seneste år har han haft en lang række redaktørjob både på TV Avisen, og for andre programmer såsom 21Søndag og Bag Borgen.

Som de fleste virksomheder, hader Mads minus på bundlinjen, og derfor knokler han med at fræse af på realkreditlånet i villaen i Allerød, hvor han bor med sine 2 piger. Mads er passioneret fodboldfan og kæmper med at være lige så glad for fitness, som han er for god mad.

DIGITAL INDHOLDSREDAKTØR

Telefon: 33308191

Maria Kehlet, f. 1983, er digital indholdsredaktør på Finans. Maria er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2009 og skolet i nyhedshåndværket på Børsen. En stærk politisk interesse førte derefter til en cand.public. grad i politik og medier og studier på Københavns Universitet og The New School i New York.

Maria har været ansat som kommunikationsrådgiver i brancheforeningen for venture- og kapitalfonde, DVCA, og i april 2014 skiftede hun til Jyllands-Posten.

Maria elsker at rejse – især til familie og venner i USA – og besøger gerne et bryggeri på turen.

Telefon: 20194211

Stofområde: Telesektoren og udvalgte nøglevirksomheder

Michael Stenvei, f. 1965, er Finans-redaktionens eneste nordjyske fuldblodsmedlem. Michael blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2002 efter en erhvervskarriere hos bl.a. A.P. Møller – Mærsk, Alka, Codan og forsvaret.

Oprindelig er Michael uddannet reserveofficer og har været udstationeret i FN-regi. Som journalist blev det til en kort afstikker til Dansk Supermarked, inden Jyllands-Posten kaldte. Siden har Michael som rendyrket nyhedshund dækket tele-, forsikrings-, vind- og energibranchen samt betalingsmarkedet, ligesom han har været frontløber i dækningen af spektakulære sager som Stein Bagger-svindlen, Det store afgiftslotteri, der gjort op med bilbranchens store kreativitet omkring salg af leasingbiler, og senest Verdo-sagen.

Michael Stenvei modtog sammen med og to kolleger FUJ’s Graverpris i 2017. FUJ står for Fremragende Undersøgende Journalister.

Privat bruges tiden sammen med hustruen Heidi, der er kok i det nordjyske, og parrets to hunde, ligesom der altid er et gør det selv-projekt, som lokker

LEDENDE NYHEDSREDAKTØR

Telefon: 87383522

Stofområde: Virksomheder, finans, aktiemarked, detailhandel

Mick Kristensen, f. 1989, er ledende nyhedsredaktør på Finans. Han begyndte som praktikant på Morgenavisen Jyllands-Posten i februar 2012 og kom undervejs forbi redaktionerne jp.dk, sport og JP Aarhus. Efter afslutningen af sin uddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i sommeren 2014 var han tilknyttet de tre førnævnte redaktioner som freelancejournalist.

I august 2015 kom Mick til Finans, hvor han siden skrev om investering, privatøkonomi, virksomheder, detailhandel og meget andet. Siden august 2020 har Mick været ledende nyhedsredaktør på Finans. Sport har en betydelig plads i Micks hjerte, og som sportsudøver har han gjort sig på eliteplan i golf, fodbold, tennis og springgymnastik. Desværre for Mick ligger hans største præstationer i sportens verden nok bag ved og ikke foran ham. I dagligdagen slår Mick sig op på at kunne snakke flydende rigsdansk. Men dette selvbillede krakelerer totalt, når han og kammeraterne mødes og slår over i en omgang næsten uforståeligt midtjysk.

Telefon: 33308181

Stofområde: Shipping, transport og forsyningskæder.

Niklas Krigslund, f. 1984, er journalist på Finans, hvor han dækker A.P. Møller-Mærsk, DSV og den danske shippingbranche. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og cand. public med speciale i politisk økonomi fra Syddansk Universitet med studier i London og New York undervejs. Han begyndte sin karriere på Watch Medier, hvor han var journalist og medredaktør på branchemediet ShippingWatch fra 2016 til 2020. I 2018 var han korrespondent for ShippingWatch i New York.

Niklas kommer fra Aalborg, men bor i dag på Frederiksberg. Fritiden går med at læse skønlitteratur på sofaen og kigge over på det motionscenter, som han kan se fra sit vindue.

Telefon: 33471542

Stofområde: Undersøgende journalistik med speciale i ejendomsmarkedetog økonomisk kriminalitet

Niels Sandøe, f. 1958, er medlem af Finans’ gravergruppe. Han har igennem de seneste 10 år beskæftiget sig med undersøgende journalistik.

Niels Sandøe har været nomineret til Cavlingprisen fem gange for en række afsløringer og artikelserier. Bl.a. om nepotisme, magtmisbrug og pamperi i henholdsvis Codan og Lærerstandens Brandforsikring. Og for “Det Store Ejendomsspil” om ejendomsboblen, der var pumpet op med ikke-eksisterende kroner og byggede på overbelåning og pantebrevskarruseller samt for bogen Andre Folks Penge.

Modtog FUJ-prisen for fremragende undersøgende journalistik i 2007 og 2013. Modtog Publicistprisen 2014 og Erhvervsjournalistprisen i 2015. Er forfatter til Kampen om Danmarks Olie og medforfatter på bøgerne Kammerherrens Nye Klæder og Andre Folks Penge.

Telefon: 26105137

Stofområde: Undersøgende journalistik

Nicolai Raastrup, f. 1972. Nicolai er en del af Finans’ gruppe for undersøgende journalistik. Han har tidligere arbejdet på Reuters, Børsen, Berlingske og Watch Medier samt været pressechef i ISS. Nicolai var fra 2014-2017 erhvervsredaktør på Finans.

Nicolai elsker tennis og spiller ofte klaver, når der er morgensang på redaktionen.

SOUSCHEF, NYHEDSREDAKTØR

Telefon: 87383366

Ole Søndergaard, f. 1958, er nyhedsredaktør, planlægger og souschef på Finans. Han har en årelang baggrund og erfaring på Jyllands-Postens erhvervsredaktion, hvor han som leder, organisator og ankermand i det centrale maskinrum har været med til at holde fast i kvalitetsjournalistikken.

Ole har varetaget en række personalemæssige ledelsesopgaver og har været involveret i udviklingsopgaver på indholds- og designmæssige, strategiske og organisatoriske felter.

Sport, rejser og bøger optager fritiden, og Ole har en svaghed for at svinge danseskoene, hvor entusiasmen dog langt overgår det tekniske niveau.

Rasmus Bendtsen

Telefon: 33308261

Nyhedsredaktør

Rasmus Lindkvist Bendtsen, f. 1986, er nyhedsredaktør og vært på Finans' podcast Bundlinjen. Rasmus kommer fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, hvor det undervejs også blev til et semester på Cardiff University i Wales.

Rasmus tilbragte sin praktiktid på dagbladet Børsen, hvor han primært sad på avisens finans- og Christiansborg-redaktion.

Privat er han glad for Bruce Springsteen og Brøndby IF.

René Deichgræber

Telefon: 87383317

Stofområde: Tech og fintech

René Deichgræber, f. i 1982, er it- og teknologireporter på Finans. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University og er forelsket i sproget og de store fortællinger.

Før René ankom til Jyllands-Posten i 2010 var han featureskribent for JydskeVestkysten og forfatter til flere bøger hos Gyldendal. Han nåede også – akkurat – at få sin svære byline i Nyhedsavisen, inden gratiskrigen sluttede og blev afløst af en kvalitetskrig.

René har for længst svedt sig gennem det maratonløb, der nærmest er obligatorisk for mænd på vej mod de 40 år. Så nu koncentrerer han sig om alt det, livet virkelig handler om: Golf, mad, film og rejser. Nå, ja, og så familien selvfølgelig.

Telefon: 20194363

Stofområde: Store, danske virksomheder, erhvervsdrivende fonde og brede trends i erhvervslivet. Skriver desuden analyser.

Signe Ferslev, født 1977, er uddannet markedsføringsøkonom og har en kandidatgrad i journalistik og publicering fra Syddansk Universitet (SDU) og Oxford Brookes University. Inden hun kom til FINANS, har Signe arbejdet som erhvervsjournalist for Børsen og Berlingske Business, hvor hun var en del af virksomhedsgruppen og dækkede nogle af Danmarks største virksomheder og erhvervspersonligheder. Senest var hun som redaktør med til at lancere AdvokatWatch for Watch Medier.

I sin fritid kan Signe lide at rejse, løbe og læse. Blandt yndlingsforfatterne er Michael Lewis, Tom Buk-Swienty, Haruki Murakami, Siri Hustvedt, Donna Tartt og Zadie Smith.

Sille Wulff Mortensen

Telefon: 33308148

Stofområde: Karriere og ledelse

Sille Wulff Mortensen, f. 1982, er journalist på Finans. Hun har læst journalistik og virksomhedsstudier på Roskilde Universitet og Copenhagen Business School og blev færdig kandidat i 2010. Her fra har hun arbejdet på dagbladet Børsen og borsen.dk, hvor hendes stofområder talte virksomheder og økonomi. I 2014 blev hun ansat på Finans, hvor hun primært skriver om ledelse, ledere og karriere.

I sin fritid er Sille en ihærdig løber, men skal det for alvor være sjovt, mener hun, at der skal et par ski under fødderne. Og så har hun efter knap tyve års pause genoptaget klaverspillet – til stor fornøjelse for hende selv.

Steffen Villadsen

Telefon: 33308132

Stofområde: Teknologi

Steffen Villadsen, f. 1990, er journalist på FINANS. Steffen er uddannet journalist og cand.public. fra Syddansk Universitet med tilhørende studier på Copenhagen Business School og L'Università degli Studi di Torino.

Han har tidligere skrevet for Børsen, Computerworld, Ingeniøren og Version2 og interesserer sig for, hvilke muligheder og udfordringer ny teknologi stiller erhvervslivet og samfundet overfor.

Privat bruger Steffen meget lidt tid på moderne teknologi og dyrker i stedet primært sine interesser for italiensk fodbold, vinylplader, litteratur og en gammel motorcykel, der starter noget nær hver anden gang.

Søren Joensen
DEBATREDAKTØR

Telefon: 33308239

Søren Aaboe Joensen, debatredaktør på Finans. Han har arbejdet med erhvervsjournalistik i stort set alle dens afskygninger siden 1990 i skiftende roller som journalist, redaktionssekretær, erhvervsredaktør, nyhedsredaktør og nyhedschef.

Siden sit første job hos Ritzaus Bureau har Søren beskæftiget sig med alt fra hårde nyheder til dybeborende afsløringer hos bl.a. nyhedsbureauet Reuters, Politiken, De 3 Stiftstidender og Jydske Vestkysten, Børsen og Jyllands-Posten. Det har bl.a. indbragt Politikens Hørup-pris for afsløringen af en betændt børsnotering.

Fritiden tilbringes helst med familien og i gode venners selskab. Meget gerne i naturen og i sommerhuset i Veddinge Bakker.

Søren Kragballe

Telefon: 33308271

Stofområde: Nyhedsjournalistik

Søren Kragballe, f. 1955, er journalist på Finans. Han har i mere 25 år beskæftiget sig med erhvervsjournalistik. Efter praktiktiden på Jydske Tidende i Tønder og Kolding kom Søren i 1985 til Ritzaus Bureau i København. Herfra blev han i 1990 ansat på Dagbladet Børsen og skiftede til Jyllands-Postens erhvervsredaktion i 1999, hvor han har været siden.

Han har primært beskæftiget sig med de store industrivirksomheder og har især en forkærlighed for de af selskaberne, der kan fremvise aner tilbage til tiden, hvor Jacobsen, Tietgen og H.N. Andersen regerede.

Søren Kragballe er oprindeligt fra Sønderjylland og har tidligere spillet ishockey for Vojens, hvor det blev til tre Danmarksmesterskaber og en del landskampe.

Søren Linding
VIRKSOMHEDSREDAKTØR

Telefon: 33308141

Søren Linding (f. 1967) er virksomhedsredaktør på Finans og Jyllands-Posten. Han skriver om alt, hvad der rører sig i toppen af dansk erhvervsliv. Søren er uddannet cand.merc.int. og har desuden læst journalistik, spansk og film- og medievidenskab. Han har haft studie- og arbejdsophold i Spanien, Brasilien og Italien. Den seneste efteruddannelse er bestyrelsesuddannelsen på CBS Executive (2014). Tidligere har han gennem mange år arbejdet på Dagbladet Børsen, senest som erhvervsredaktør.

Selv om der ligger årsrapporter på natbordet, er sommerhuset ved den nordsjællandske kyst den foretrukne fritidsbeskæftigelse. Søren er desuden udtalt hispanofil og italofil. Han er vild med indie-rock og smalle franske film og elsker at cykle i bjerge.

Thomas Andrew
NYHEDSREDAKTØR

Telefon: 20194451

Thomas Andrew, f. 1977, er journalist og nyhedsredaktør for Finans med fast base i Los Angeles, USA. Thomas er uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole og har en bacheloruddannelse i statskundskab.

Siden praktiktiden hos Morgenavisen Jyllands-Posten har han blandt andet arbejdet for TV 2 Nyhederne, men har ellers de fleste af årene været tilknyttet netop Jyllands-Postens digitale univers i forskellige sammenhænge herunder som reporter og senere international korrespondent med fast base i Californien, som han første gang flyttede til i 2010.

Han er forelsket i sproget og de store fortællinger, og i sin fritid følger han med nørdet interesse de største kampe i professionel boksning i USA – allerhelst ringside - og har blandt andet skrevet en bog om det hårdtslående fag.

Seneste Nyt
Top job