Podcast
0

Novos vidundermiddel, finanskrisen 2.0 og Trygs milliardopkøb af Alka Forsikring

Vinden er vendt i Bagsværd, og 10 år efter finanskrisen advarer nationalbankchef Lars Rohde politikerne om, at lavrentemiljøet skubber risikoen i bankerne i vejret.

Du kan nu hente alle afsnit direkte i iTunes.

Den danske medicinalgigant, Novo Nordisk, har fået godkendt et nyt milliardhåb af de amerikanske myndigheder. Novos forskningsdirektør taler om en »meget, meget stor vækstdriver.« Står vi med det endelige vendepunkt for Novo, der mistede knap halvdelen af sin markedsværdi fra 2015 til 2016?

Nationalbankdirektør og formand for den finansielle vagthund, Det Systemiske Risikoråd, Lars Rohde, advarer om »risiko under opbygning« i finanssektoren. Stigende boligpriser, stabil vækst og lave renter øger appetitten på risiko. Det »minder på nogle områder om situationen før finanskrisen.«

Bankernes lobbyarm, Finans Danmark, afviser alt. Ubegribeligt at Nationalbanken og bankerne vurderer risiko så forskelligt, lyder det i studiet.

Forsikringsselskabet Tryg har købt det fagforeningsejede Alka for 8,2 mia. kr. En handel, der har vist sig væsentligt mere kontroversiel, end fagbosserne nok troede. Men hvad betyder det for de 380.000 kunder i Alka? Og varsler arbejderbevægelsens frasalg af Alka måske om et senere salg af Arbejdernes Landsbank? 

Deltagere: Søren Linding, virksomhedsredaktør, Anders Heide Mortensen, kommentator og kommunikationsrådgiver, og vært Magnus Barsøe, debatredaktør.

Du kan lytte til podcasten her.

BRANCHENYT
Læs også